Google maps, Mölndal
Google maps, Mölndal

Polisen i Mölndal rapporterar om åldringsbrott

"En kvinna i 70-årsåldern kontaktar polis och uppger att hon har blivit utsatt för ett bedrägeri.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Västra Götaland rapporterar detta:

Kvinnan blev under dagen uppringd av en person som utgav sig för att jobba för ett finansieringsbolag och som hävdade att kvinnan stod som borgenär i en låneansökan. Eftersom kvinnan inte kände till någon låneansökan, kopplades hon till "kundtjänst" där hon ombads identifiera sig via sitt bank-id. Därefter förmåddes hon föra över en större summa pengar. 

Bedragaren hävdade vidare att man fått information från polisen om att kvinnan riskerade att råka ut för inbrott, och att representanter från kvinnans försäkringsbolag därför skulle komma hem till henne för att dokumentera hennes värdesaker. Under samtalets gång dök två män i 25-årsåldern upp vid kvinnans dörr och tog med sig smycken till ett betydande värde, under förespegling att föremålen skulle fotograferas. 

Polisen har under kvällen varit hemma hos kvinnan för att inhämta uppgifter och säkra eventuella spår efter gärningsmännen. En anmälan om grovt bedrägeri har upprättats.  

Information om hur du kan skydda dig mot bedrägerier, hittar du på polisen.se/bedrageri

Läs mer här.

Info om Åldringsbrott brott

Mölndal ligger topp 7 i Sverige i år vad gäller åldringsbrott.

Staden med mest antal åldringsbrott hittills i år är Stockholm, följt av Örebro och Malmö.

Kort fakta om Mölndal

Mölndal är en ort i Västra Götaland, med 37233 invånare. Mölndal är en del av tätorten Göteborg.

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!