Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild. - Foto: JAROMIR CHALABALA / JAROMIR CHALABALA

Polisen rapporterar om mord / dråp, Göteborg

"Polisen får larm om att en man riktat ett pistollikande föremål mot en annan man vid Transportgatan, Bäckebol.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Västra Götaland rapporterar detta:

Ett skott uppges även ha avlossats i luften. Gärningsmannen lämnar därefter platsen i bil. Bilens signalement larmas ut och klockan 17.41 observeras den av en patrull på riksväg 40 i Borås. Bilen kan stoppas och föraren, en man i 40-årsåldern, säkras och grips, misstänkt för försök till mord. Polisen är på plats med en större resurs för att hantera den gripne och vidta nödvändiga utredningsåtgärder.

Polisen är även på plats vid Transportgatan, där avspärrningar har upprättats och en teknisk undersökning kommer att genomföras.

Läs mer här.

Info om Mord/dråp brott

Antalet anmälningar av Mord/dråp har ökat i Sverige med 39% mellan 2013-2021 *. Göteborg ligger topp 1 i Sverige i år vad gäller mord/dråp.

Staden med mest antal mord/dråp hittills i år är Göteborg, följt av Stockholm och Linköping.

Kort fakta om Göteborg

Göteborg är en ort i Västra Götaland, med 607882 invånare. "På 1800-talet industrialiserades Göteborg till stor del av inflyttade britter och under denna tid fick Göteborg smeknamnet ""Lilla London"", vilket staden kallas än idag".

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!