Envato.com. Bilden är en genrebild.
Envato.com. Bilden är en genrebild. - Foto: MARGARET JOHNSON / MARGARET JOHNSON

Polisen i Norrköping rapporterar om misshandel

"Man gripen för misshandel", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Östergötland rapporterar detta:

Polisen larmades vid 15-tiden till en adress i Östantill med anledning av att inringare sett en blodig kvinna utomhus. Enligt uppgift har en man inomhus utdelat slag på olika sätt som skadat målsägaren.

Polisen har lokaliserat mannen, som är i 55-årsåldern, och gripit honom misstänkt för grov misshandel. Den misstänkta brottsplatsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Förhör av vittnen och inblandade ska utföras.

Den här typen av misstänkt  brottslighet kan bara bekämpas gemensamt av samhället. Samverkan är avgörande, med kommuner, socialtjänst, vården, psykiatrin, Kriminalvården och frivilligorganisationer. Informationsdelning är centralt och det lagliga stödet för att bryta sekretess när våld i relation kan misstänkas måste användas i högre grad för att kunna stoppa våldet.

Läs mer här.

Info om Misshandel brott

Antalet anmälningar av Misshandel har ökat i Sverige med 2% mellan 2013-2021 *. Norrköping ligger topp 6 i Sverige i år vad gäller misshandel.

Staden med mest antal misshandelsbrott hittills i år är Stockholm, följt av Örebro och Malmö.

Kort fakta om Norrköping

Norrköping har 98088 invånare och ligger i Östergötland. Norrköping ligger längst in i Bråviken på bägge sidor om Motala ström som rinner genom staden.

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!