Mannen hittades död nära det här ångkraftverket i Västerås.
1 av 2
Mannen hittades död nära det här ångkraftverket i Västerås. - Foto: FAKSIMIL FRÅN HITTA.SE
Vid den blåa markören hittades mannen.
2 av 2
Vid den blåa markören hittades mannen. - Foto: FAKSIMIL FRÅN ENIRO.SE

Mystiskt mord i Västerås

En 44-årig man hittades mördad vid ett avskilt ångkraftverk i Västerås. Mannen har enligt polisen ingen kriminell bakgrund och fallet är en gåta för utredarna.


VÄSTERÅS. På lördagskvällen larmade flera människor om att de hört skott i området runt ångkraftverket i Västerås. På söndagsmorgonen hittades en 44-årig man död intill en byggnad vid ångkraftverket.

Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare och dödsorsaken är fortfarande oklar. En brottsutredning har dock inletts och polisen rubricerar händelsen som mord

– Det här är ett gammalt ångkraftverk som ligger nära hamnen. Det ligger väldigt avskilt till, säger Johanna von Wowern, pressekreterare vid polismyndigheten i Västmanland till Nyheter24.

Polisen söker hjälp från allmänheten

En teknisk undersökning av brottsplatsen har genomförts och kroppen ska genomgå en rättsmedicinsk undersökning för att fastställa dödsorsaken. Johanna von Wowern vill inte säga om mannen hade några yttre skador.

– Jag kan inte gå in på några detaljer i nuläget.

Polisen är intresserade av att komma i kontakt med personer som rört sig i området under lördagen och gjort några iakttagelser.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Polisen i Härnösand rapporterar om brand

1 timme sedan
"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.