Polismannen stal både ägg och whisky.
Polismannen stal både ägg och whisky. - Foto: Montage: MORRY GASH. / JESSICA GOW. / Claudio Bresciani / SCANPIX

Polis avgår - snattade ägg och whisky

Togs på bar gärning - två gånger om. Nu säger polisen upp sig.


Dömd två gånger

Polisen fick böta 15 700 för whiskystölden och fick inre tjänst i samband med att hans chefsbefattning fråntogs. 

2011 dömdes han av Örebro tingsrätt till 30 dagsböter för att ha snattat ägg. Han friades också för misstankar om att han stulit 130 kronor från gårdsförsäljningen.

Den första gången polismannen ertappades med att stjäla var 2010 då han stal en whiskyflaska från Systembolaget. 2011 var stöldgodset inte lika värdefullt. Då snattade polisen ägg från en gårdsförsäljning och misstänktes även för att ha stulit 130 kronor från kassan. 

Efter en utredning väljer polisen nu att säga upp sig. Mannen ska dock troligtvis ha fått sparken om han inte valt att gå självmant, skriver NA.se.

Sedan mannens snatterier blivit kända har han fråntagits sin chefsbefattning och fått inre tjänst i väntan på en utredning som skulle inledas i höst.

Konstapelns brottsregister talade däremot inte för en friande utredning. Kanske var det lika bra att lämna skeppet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Polisen i Härnösand rapporterar om brand

1 timme sedan
"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.