Kvinnan var bara minuter från att förblöda när hon kom till sjukhuset. Hon opererades direkt.
Kvinnan var bara minuter från att förblöda när hon kom till sjukhuset. Hon opererades direkt. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Förblödde nästan av våldtäkt

Våldtäktsmannen stoppade upp fyra fingrar i hennes underliv så att hon nästan förblödde. Men tingsrätten dömer honom inte för grov våldtäkt.


Läkarutlåtandet

Läkarutlåtandet som spelades upp i tingsrätten gör gällande att kvinnan sannolikt skulle förblött inom 10 till 30 minuter om hon inte kommit under läkarvård. Hennes tillstånd var livshotande och hon var i princip medvetslös när hon kom in till sjukhuset och fick opereras akut.

Om inte de andra personerna på festen hade ringt efter ambulans så hade kvinnan förmodligen mist livet.

VÄRNAMO. Kvinnan som är i 40-årsåldern var påverkad av alkohol och somnade på en madrass under festen. Då gick en 52-årig man fram och stoppade in fyra fingrar i hennes underliv så att ett stort sår revs upp. Kvinnan började blöda kraftigt och var bara minuter från att förblöda när hon kom med ambulans till sjukhuset.

Men trots att tingsrätten anser att gärningsmannen visade "särskild hänsynslöshet och råhet" och att kvinnan var nära att mista livet anses inte brottet vara grovt. Mannen döms till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt av normalgraden. Anledningen är att det råder oklarheter om huruvida mannen bar en klackring eller inte.

52-åringen menar att han inte bar ringen

Åklagaren menar att mannens klackring rev upp såret som orsakade blödningen. Men den 52-årige mannen hävdar att han tog av sig ringen innan våldtäkten. Tingsrätten gör bedömningen att det inte är ställt utom allt rimligt tvivel att mannen bar ringen och att han därför inte insåg "att hans fingermanipulation av kvinnans slida skulle kunna ge upphov till ett livshotande tillstånd hos henne".

Mannen får ett något längre straff än minimistraffet för våldtäkt. Han får två och ett halvt istället för två års fängelse och ska betala ett skadestånd till kvinnan på 110 000 kronor, det skriver P4 Jönköping.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Se upp i backen – lavinfara under långfredag

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

3 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

igår 23:08
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.