Lars Isovaara sa att han blivit bestulen på sin väska. Nu har den hittats på den restaurang han var på under kvällen.
1 av 4
Lars Isovaara sa att han blivit bestulen på sin väska. Nu har den hittats på den restaurang han var på under kvällen. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Sverigedemokraternas pressmeddelande.
2 av 4
Sverigedemokraternas pressmeddelande.
Åkesson kommenterade den påstådda stölden i Sveriges Radio.
3 av 4
Åkesson kommenterade den påstådda stölden i Sveriges Radio.
Partiet har ännu inte tagit ställning till vilka konsekvenser Isovaaras utspel får.
4 av 4
Partiet har ännu inte tagit ställning till vilka konsekvenser Isovaaras utspel får. - Foto: SCANPIX / Montage

Lars Isovaaras väska hittad på restaurang

Sverigedemokraten hävdade att han blivit bestulen på sin väska och polisanmäldes därefter för rasistiska förolämpningar. Nu har väskan hittats på den restaurang i Stockholm han var på under kvällen.


STOCKHOLM. Sverigedemokraten Lars Isovaara, 53, berättade under onsdagen om hur han blev bestulen på sin väska av två personer med "invandrarbakgrund" utanför riksdagen i Stockholm natten till onsdagen.

Enligt Expressen har väskan nu hittats på en restaurang i Stockholm.

Riksdagsmannen ska ha glömt väskan på en bar Stockholm under tisdagsnatten. Isovaara lämnade baren klockan 01.45 och vid 02.10 hittade personalen den kvarglömda väskan och tog hand om den. Det är uppgifter som talar för att riksdagsledamoten aldrig blev bestulen.

Sent på onsdagskvällen kommenterade Jimmie Åkesson de nya uppgifterna.

– Om det är så att vi har blivit vilseledda angående händelserna i går natt så måste det naturligtvis få allvarliga konsekvenser. Mer kan jag inte säga i det här läget då vi för tillfället delgivits information som ännu ej kunnat bekräftas, säger Åkesson i ett uttalande.

Sverigedemokraterna skrev om stölden

Tidigare på onsdagseftermiddagen var det dock andra tongångar. Så här skrev Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande:

"Natten mot den 28 november utsattes Sverigedemokraternas riksdagsledamot Lars Isovaara i närheten av riksdagshuset för en grov stöld av två okända personer med invandrarbakgrund. I samband med att Isovaara föll omkull med sin rullstor bestal personerna Isovaara på en ryggsäck innehållande bland annat en plånbok".

Lars Isovaara polisanmäldes under natten efter att ha uttalat sig rasistiskt mot en riksdagsvakt. "Såna som dig vill jag inte ha med att göra" ska han ha sagt. Sedan spottade han i vaktens riktning och gjorde grisljud.

– Han härmar även en gris i målsägandes närvaro vilket målsägande uppfattar som kränkande, säger kommissarie Torsten Stålnacke till Expressen.

Åkesson kommenterade stölden

Tidigare under onsdagen vägrade dock partiledaren Jimmie Åkesson att kommentera det Isovaara anklagas för att ha sagt. Åkesson berättade dock om den påstådda stölden utanför riksdagshuset.

– Han har blivit utsatt för ett rån eller en grov stöld utanför riksdagshuset. Vad som sedan hänt finns det olika versioner om. Det vet inte jag just nu, säger han till Sveriges Radio.

Isovaara berättade för Nyheter24 att han varit på en bjudning med Ingenjörsvetenskapsakademin och besökt en restaurang. När han var på väg hem föll han ur sin rullstol och fick enligt egen utsago hjälp av två män som sedan rånade honom. 

– Min plånbok var i den. Då ringde jag polisen som kom. De hjälpte mig till riksdagshuset, säger han till Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.