- Foto: HOLMBERG, HASSE/Scanpix

81-åring mördad med yxa

En 81-årig man från Arvidsjaur var ute och promenerade när han blev attackerad och mördad med yxa. En 37-årig man har gripits misstänkt för mordet.


ARVIDSJAUR. Med besinningslöst våld slog och slog gärningsmannen den 81-årige mannen med en yxa tills han låg medvetslös på marken. 

Det brutala överfallet inträffade i Arvidsjaur under torsdagseftermiddagen, enligt polisens hemsida. 81-åringen var ute och gick när en 37-årig man mördade honom med en yxa. Gärningsmannen sprang från platsen men kunde senare gripas av polisens insatsstyrka i en närliggande jaktstuga. 

81-åringen fördes med ambulanshelikopter till Sunderby sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Polisen är förtegen om motivet och kan inte uppge om männen kände varandra sedan tidigare.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man död i villabrand

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

En bil misstänks ha utsatts för en detonation och därefter börjat brinna i Landskrona under natten, skriver polisen på sin hemsida.

Sveriges Radio har tekniska problem

1 timme sedan
Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

1 timme sedan
Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.