Skulle mannen haft på sig säkerhetsbältet skulle han troligtvis ha sluppit identitetskontrollen.
1 av 2
Skulle mannen haft på sig säkerhetsbältet skulle han troligtvis ha sluppit identitetskontrollen. - Foto: COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
När Frankie angav ett påhittat namn visade det sig att namnet tillhörde en annan efterlyst brottsling. Nu har 29-åringen åtalats och dömts för sina brott.
2 av 2
När Frankie angav ett påhittat namn visade det sig att namnet tillhörde en annan efterlyst brottsling. Nu har 29-åringen åtalats och dömts för sina brott. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Falskt namn tillhörde efterlyst brottsling

En efterlyst man blev stoppad av polisen - då angav han ett falskt namn som inte gjorde saken mycket bättre.


SPRINGFIELD. Frankie Portie, 29, var redan efterlyst för flera brott när bilen han satt i stoppades av polisen. Det gällde att tänka snabbt. Och snabbt tänkte 29-åringen. När polismännen frågade om passagerarnas identitet bestämde han sig för att skjuta ett påhittat namn från höften. Dessvärre var det påhittade namnet inte lika okänt hos polisen som det var för Frankie.

– Oturligt nog för den åtalade, var personen han angav redan efterlyst, uppger domaren Mark Green enligt Masslive.

Tack vare säkerhetsbältet

Frankie satt i baksätet när polisen stannade bilen och skulle troligtvis ha undgått att bli ertappad om han haft på sig säkerhetsbältet. 

Det var nämligen först när poliserna skulle skriva ner mannens namn för det mindre trafikbrottet som 29-åringen satte dit sig själv, enligt Slate.com.

Händelsen ägde rum i juli 2010. Frankie dömdes först i november i år.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.