1 av 10
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
2 av 10
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
En av rånarna har gripits.
3 av 10
En av rånarna har gripits. - Foto: SCANPIX SWEDEN
De körde in en bil i Handelsbanken och flydde sedan från platsen i en mörk Audi.
4 av 10
De körde in en bil i Handelsbanken och flydde sedan från platsen i en mörk Audi. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
5 av 10
- Foto: SCANPIX SWEDEN
6 av 10
- Foto: SCANPIX SWEDEN
7 av 10
- Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
8 av 10
- Foto: SCANPIX SWEDEN
9 av 10
- Foto: SCANPIX SWEDEN
10 av 10
- Foto: SCANPIX SWEDEN

Väpnat bankrån i Täby – två gripna

På torsdagsmorgonen utsattes Handelsbanken i Näsbypark i Täby för ett väpnat bankrån. Enligt polisen har rånarna skjutit flera skott mot polisen. Två personer har gripits.


Flyktbilen

Enligt polisen flydde minst två rånare i en mörk Audi som senare hittades i ett skogsparti i Bro. Gärningsmännen fortsatte till fots och polisen jagar de med helikopter och hundpatruller. I bilen hittades en skarpladdad Kalashnikov.

TÄBY. Vid 08.50-tiden på torsdagsmorgonen, när personalen ännu inte öppnat för kunder, körde flera beväpnade rånare in Handelsbankens lokaler i Näsbypark i Täby

– De kör in ett fordon genom en fönsterruta men det är i nuläget oklart om de fått med sig någonting, säger Lars Byström, vid polisen i Stockholm till Nyheter24.

Två överfallslarm från banken utlöstes omgående och flera polispatruller skickades till platsen. Polisen har upprättat flera vägspärrar i syfte att stoppa och gripa rånarna som lämnat platsen.

– Efter rånet avviker de från platsen och just nu pågår en jakt i norra delarna av Stockholm. Det har inte skett någon skottlossning vid banken, däremot under jakten på rånarna. Det finns uppgifter om att rånarna har skjutit med automatvapen mot polisen, säger Byström.

Poliserna när att träffas

Poliserna besköts vid två tillfällen, dels på E18 i höjd med Stäket och sedan i Kungsängen. Enligt polisen har ingen polis skadats. Polisen ska ha besvarat elden vid den andra skottlossningen. Flera polisbilar och en polishelikopter jagar rånarna i detta nu. 

Enligt uppgift gick ett av rånarnas skott rakt in i polisbilens framruta och mellan de två poliserna i bilen.

En av rånarna greps efter att rånarna lämnat flyktbilen. Den gripne ska enligt Aftonbladet vara medlem i gänget Fucked For Life. Han har tidigare dömts för inblandning i rån och han ska även tidigare ha skjutit mot polis. 

Polisen söker efter mörk jeep

Klockan 11.54 greps ytterligare en person misstänkt för inblandning i rånet. Han greps under lugna omständigheter i ett bostadsområde i Bro. Polisen betonar dock att jakten på fler misstänkta gärningsmän fortsätter och man söker bland annat efter en mörk Jeep som tros ha använts som flyktbil.


Handelsbanken har enligt sin hemsida öppet mellan 10.00 och 15.00. Vid banken pågår förhör och teknisk undersökning.

Ran
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Anhöriga släppta efter markmord

De två anhöriga till den mordmisstänkta 17-åringen, som tidigare häktats misstänkta för grovt skyddande av brottsling, har nu släppts. Misstankarna kvarstår dock, rapporterar P4 Sjuhärad.

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Ett par i Malmö kan vräkas efter att ha slarvat med sopsorteringen. I en intervju med Hem & Hyra säger hyresvärden att slarvet tyder på att det finns "en massa bråte" i lägenheten.

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.