Kartellen-Sebbe döms för olaga hot.
1 av 4
Kartellen-Sebbe döms för olaga hot. - Foto: Faksimil från Twitter.com
Stakset ska betala 5 000 kronor i skadestånd till Åkesson.
2 av 4
Stakset ska betala 5 000 kronor i skadestånd till Åkesson. - Foto: Christine Olsson / SCANPIX
T-shirten med Åkesson har tidigare blivit anmäld men JK beslutade att tröjan med trycket inte är ett tryckfrihetsbrott.
3 av 4
T-shirten med Åkesson har tidigare blivit anmäld men JK beslutade att tröjan med trycket inte är ett tryckfrihetsbrott. - Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Jimmie Åkesson lever med ständigt Säposkydd.
4 av 4
Jimmie Åkesson lever med ständigt Säposkydd. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Kartellen-Sebbe döms för hot mot Jimmie Åkesson

Rapparen Sebastian Stakset döms att betala 5 000 kronor i skadestånd för olaga hot riktade mot partiledaren Jimmie Åkesson.


Här är hoten

"Jimmie Åkessons mammas fitta! Vill tortera han i 3 dygn med avbitartång locktång blåslampa för att stoppa blödingar me! Jag vill döda bögen." - skrev han på twitter den 21 januari.

En uttalande som väckte starka reaktioner.

"Alla SD anhängare som skriver till mig: knulla era mammor! Har ingenting att säga er! Min dialog till er går så här: jag fucking nockar er." - skrev han påtwitter.

I efterhand har Kartellsen-Sebbe raderat tweetsen om Jimmie Åkesson.

"Det är fantastiskt att se alla mordhot jag fått sen i går! Ville bara se vad ni gick för! Ursäktar för mitt språkval speciellt till Aron och pappa." 

STOCKHOLM"Vill tortera han i tre dygn med avbitartång locktång blåslampa för att stoppa blödningar me!"

Så skrev Sebastian Stakset om Sverigedemokraternas partiledare Jimmie ÅkessonTwitter den 22 mars förra året. Rapparen anmäldes av Åkesson och har nu godtagit ett strafföreläggande om olaga hot. Stakset ska betala 5 000 kronor i kränkningsersättning till Åkesson, samt 500 kronor till brottsofferfonden.

– Jag kände mig kränkt, säger Åkesson i förhör.

Stakset: Inte menat som ett mordhot

I en intervju i TV4:s Nyhetsmorgon berättade rapparen att twitterinlägget inte var menat som ett mordhot.  

– Jag ville inte mordhota Jimmie Åkesson. Det är inte min agenda. Jag trodde inte ens när jag skrev det att Jimmie Åkesson skulle läsa det här. Jag var inte direkt beredd på tittarstormen. Jag uttrycker mig på ett speciellt sätt när jag är sne, säger han i Nyhetsmorgon.

"Jag blir rädd för sånt här"

Åkesson tror dock att Stakset menar allvar med sina hot eftersom artisten använt både tröjor, sångtexter och bilder direkt riktade mot Åkesson och Sverigedemokraterna.

– Twitteruttalandet är inte bara något han kastat ur sig i affekt. Det sticker ut, det här är en person som menar allvar. Han går runt och tänker på det väldigt mycket och kanske fantiserar om att göra det, säger Åkesson.

Partiledaren berättar vidare att han sannolikt hade hållit sig inomhus om han inte hade haft livvakter. 

– Jag blir rädd för sånt här och såg hotet som verkligt.

Sebastian Stakset är dessutom åtalad misstänkt för grovt vapenbrott och narkotika- och dopingbrott. Polisen grep honom efter att han setts bära en pistol utanför en krog i Stockholm.

I den här musikvideon rappar Stakset om Sverigedemokraterna:

/
/
/
Hot
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.