1 av 5
- Foto: Leo Sellén / SCANPIX
2 av 5
- Foto: Leo Sellén / SCANPIX
3 av 5
- Foto: Leo Sellén / SCANPIX
4 av 5
- Foto: Leo Sellén / SCANPIX
5 av 5
- Foto: Leo Sellén / SCANPIX

Nytt guldrån i Stockholm – polisen jagar beväpnade rånare

Tre rånare, beväpnade med en yxa och pistoler, har slagit till mot en guldbutik i centrala Stockholm. Nu jagas tre unga män av polisen.


Tipsa polisen

Gärningsmännen beskrivs som tre yngre män iklädda svarta jackor, jeans och gympaskor. En av männen är enligt polisen mörkhyad.

Har du sett männen eller vet du mer om brottet? Tipsa polisen på telefonnummer 114 14.

STOCKHOLM. Det var vid 10.30-tiden på torsdagen som polisen fick in ett larm om att en guldbutik på Västerlånggatan i Gamla stan rånats. Enligt polisen har ingen skadats i samband med rånet.

Enligt vittnen var männen maskerade och beväpnade med minst en yxa och två pistolliknande föremål. Efter rånet ska männen ha försvunnit springande i riktning mot Riksdagshuset där en röd flyktbil väntade. 

– De bar på stora svarta väskor när de försvann från butiken så de har fått med sig saker, säger Sven-Erik Olsson, informatör på Stockholmspolisens ledningscentral, till Nyheter24.

Polisen förhör vittnen på platsen

Rånarna beskrivs av vittnen som unga, smala män med svarta kläder. Just nu arbetar polisen med att förhöra vittnen på brottsplatsen och en jakt efter rånarna har inletts.

– Vi jobbar efter tips som inkommit och har satt ut patruller på strategiska positioner. Men vi har än så länge inga misstänkta för rånet, säger Sven-Erik Olsson.

Efter klockan 11.00 hittades den röda bil som polisen tror är flyktbilen på Tjärhovsgatan på Södermalm. Polisen misstänker att rånarna där bytt bil.

/
/
/
Ran
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.