Enligt polisen gjorde 33-åringen motstånd men vittnen säger att han bad om för sitt liv.
1 av 4
Enligt polisen gjorde 33-åringen motstånd men vittnen säger att han bad om för sitt liv. - Foto: Faksimil Bakersfield Now
Den 33-åriga Silva lämnar efter sig en flickvän och fyra barn.
2 av 4
Den 33-åriga Silva lämnar efter sig en flickvän och fyra barn. - Foto: Faksimil Bakersfield Now
Nio poliser ska ha deltagit i misshandeln. Nu har polisen beslagtagit videoinspelningar av händelsen.
3 av 4
Nio poliser ska ha deltagit i misshandeln. Nu har polisen beslagtagit videoinspelningar av händelsen. - Foto: Faksimil Bakersfield Now
Silva skrek efter hjälp samtidigt som polisen slog honom med batonger.
4 av 4
Silva skrek efter hjälp samtidigt som polisen slog honom med batonger. - Foto: Faksimil Bakersfield Now

Man som bad för sitt liv slogs ihjäl av polisen

Nio poliser misshandlade fyrabarnspappan till döds. Polisen beslagtog videoinspelningarna av polisingripandet.


"Slogs mot polisen"

Enligt polisen i Bakersfield ska Silva ha slagits mot poliserna.

– Han slogs mot flera poliser och fortsatte att göra motstånd när poliserna försökte gripa honom, säger polisens talesman, Ray Pruitt till Bakersfield Now.

BAKERSFIELD. 33-åriga David Sal Silva möttes av polisen efter att någon larmat om en berusad man utanför sjukhuset Kern Medical Center.

Enligt polisen gjorde Silva motstånd och fler poliser kallades till platsen. Silva fick andningsproblem under tiden som polisen slog honom med batonger. Han togs då till det närliggande sjukhuset där han senare alved. 

Enligt vittnen till händelsen stämmer inte polisens historia och de menar att Silva inte alls hade gjort något motstånd.

"Slogs med batonger"

Ruben Ceballos, 19, vaknade upp av tumultet utanför hans bostad och bevittnade polisens misshandel

– När jag gick ut såg jag två poliser slå en man med batonger och de slog mot huvudet så varje gång de slog kunde jag höra slagen mot huvudet, säger Ceballos till The Bakersfield Californian.

Silva låg på marken och skrek efter hjälp men polisen fortsatte slå honom, enligt vittnen. Efter en stund slutade han skrika och låg livlös på marken. 

– Han gjorde inte motstånd, han bad för sitt liv, säger vittnet John, som inte vill ha med sitt efternamn, till Bakersfield Now.

Polisen beslagtog videoinspelningar

Några av de som såg händelsen spelade in misshandeln med sina mobiltelefoner. Polisen ska senare ha kommit hem till personerna och krävt att de ger mobilerna till polisen.

– När jag kom hem till en av de vittnena som hade en videoinspelning så satt hon med sin familj i soffan omringad av tre poliser, säger juristen John Tello, som representerar två av vittnena, till The Bakersfield Californian.

Enligt Tello förbjöd polisen vittnet att gå någonstans med sin mobil och vittnet fick inte heller lämna sitt hus. Tello säger också att polisen inte hade fått rätt till en husrannsakan förrän efter att han kommit hem till vittnet, skriver The Bakersfield Californian

Polisen har nu hämtat in videoinspelningar på misshandeln. En del togs utan någon husrannsakan och i vissa fall mot vittnens vilja. 

Lämnar efter sig fyra unga barn

– Min son dog ensam på gatan mitt i natten för att de slog honom till döds, säger 33-åringens far, Salvador Silva till Bakersfield Now och fortsätter:

– Hur ska jag kunna berättar för barnen att deras far som de älskade är död?

Silva lämnar efter sig en flickvän och fyra barn i åldrarna två och tio år gamla, skiver Bakersfield Now.

Se ett nyhetsinslag om händelsen här:


/
/
/
/
Dog
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.