Den tidigare dömda mannen tyckte pizzerian var för långsamma.
1 av 3
Den tidigare dömda mannen tyckte pizzerian var för långsamma. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Under måndagen grep polisen fyra män och fler kan komma att gripas.
2 av 3
Under måndagen grep polisen fyra män och fler kan komma att gripas. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / Bertil Enevåg Ericson / SCANPIX
De fyra männen misshandlade pizzabagaren och pizzaleverantören med redskap som fanns i pizzerian.
3 av 3
De fyra männen misshandlade pizzabagaren och pizzaleverantören med redskap som fanns i pizzerian. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Man fick vänta på sin pizza - misshandlade pizzabagaren

En pizzabagare hamnade på sjukhus efter att ha misshandlats av medlemmar ur ett kriminellt gäng. Anledningen? De fick inte sin pizza tillräckligt snabbt.


Bilen blev kapad - då levererade pizzabudet maten till fots

Pizzabudet var precis på väg ut ur sin bil när två revolverbeväpnade rånare dök upp och stal hans bil.

I stället för direkt ringa polisen gick han och levererade pizzan till den hungrige kunden i ett närliggande hus innan han valde att ringa till myndigheterna.

Läs mer här.

GÖTEBORG. En man beställde en pizza över telefon men leveransen drog ut på tiden. Till slut tröttnade mannen på att vänta och gick tillsammans med några kamrater till pizzerian. 

Där misshandlade de fyra männen pizzabagaren och pizzaleverantören med hjälp av redskap som fanns i pizzerian. De två som misshandlades tvingades söka vård för skadorna och en av dem ligger fortfarande kvar på sjukhus, skriver GP. 

De fyra männen kunde identifieras med hjälp av övervakningskameror i pizzeria. Männen, som är mellan 20 och 27 år gamla, greps under måndagen och sitter nu anhållna.

Fler kan gripas

Minst två av de fyra männen är ledande i ett kriminellt stadsdelsgäng.

– Samtliga fyra är kända av polisen sedan tidigare och dömda flera gånger för allvarliga brott, säger kammaråklagare Mats Dahlberg till GP

Utredningen mot männen handläggs av länskriminalens rotel för grov organiserad brottslighet.

Polisen genomförde husrannsakan på flera adresser under måndagen och fler personer kan komma att gripas, skriver GP.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.