Bilden fick över 17 000 delningar på Facebook.
1 av 2
Bilden fick över 17 000 delningar på Facebook. - Foto: SCANPIX / Facebook / MONTAGE
Mannen bad människor på Facebook att komma med tips och dela bilden.
2 av 2
Mannen bad människor på Facebook att komma med tips och dela bilden. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Mobiltjuvar spred bilder på sig själva – på offrets Facebook: "Fick panik"

En bild på två misstänkta mobiltjuvar fick snabb spridning på Facebook. Tjuvarnas misstag kan vara bevisningen som får dem fällda.


Butik hängde ut misstänkta på Facebook - fick napp direkt

Efter att någon plockat på sig pengar ur kassan fick butiksägaren nog och la ut bilder på de misstänkta på Facebook. 

Något som polisen ställde sig tveksamma till.

BORÅS. En 25-årig man i Borås blev bestulen på sin mobiltelefon efter att ha glömt mobilen och sina id-handlingar på en bänk under en rökpaus på jobbet. 

Men 25-åringen visste direkt var han skulle leta efter tjuvar. 

– När jag upptäckte att grejerna var borta gick jag fort som fan in på min Facebook. Mobilen är synkad till sidan och jag vet vad som kan hända om telefoner kommer på drift och okända lägger in bilder på andras sidor, säger mannen till Borås Tidning.

Tre autopublicerade bilder

Mannens mobil var och är kopplad till Facebook, så att bilder som tas med mobilen automatiskt publiceras på hans Facebook-konto.

– Jag brukar lägga ut mycket bilder Facebook och har den här synkgrejen för att slippa krångla med sladd och dator, säger mannen till Borås Tidning.

På sitt Facebook-konto såg han sedan tre bilder som laddats upp från den försvunna mobiltelefonen. Ett par av dem visade två män – de förmodade tjuvarna – som satt på en buss och tittade in i kameran.

Bad vänner om hjälp

– Jag fick panik. Jag skyndade mig till banken och polisen och spärrade allting, säger 25-åringen till Borås Tidning. 

25-åringen skrev senare om vad som hade hänt och bad sina Facebookvänner att, med hjälp av en av de publicerade bilderna, hjälpa honom identifiera männen. Och svaret lät inte vänta på sig. På en timme hade bilden på de två misstänkta delats 2 000 gånger – och dagen efter stölden hade bilden fått över 17 000 delningar. 

Stölden är polisanmäld och polisen har inlett en förundersökning, skriver Borås Tidning.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höjd BNP-siffra från USA

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.