Polisen misstänker att Markovic planerat skottlossningen.
1 av 3
Polisen misstänker att Markovic planerat skottlossningen. - Foto: Privat/Scanpix
Ett vittne uppger att polisen övervakat porrklubben i över en vecka.
2 av 3
Ett vittne uppger att polisen övervakat porrklubben i över en vecka.
Han ligger sedan tidigare i en konflikt med klubbens ägare.
3 av 3
Han ligger sedan tidigare i en konflikt med klubbens ägare. - Foto: SVEN LINDWALL / XP / SCANPIX

Mille Markovic gripen för anstiftan till mordförsök

För en månad sedan sköts flera skott mot porrklubben Club Privé i Stockholm. Nu har polisen gripit Mille Markovic som misstänkt för att ha legat bakom skottlossningen.


Porrbråket

Mille Markovic hävdar att han äger halva Club Privé.

– Han kan inte sälja något som är mitt, jag har papper på det. Det finns ingen på den här planeten som kan köpa den. Det finns ingen som kan driva den förutom jag, sa Markovic till Expressen i mitten på maj.

Michael Badelt är av en annan uppfattning.

– Han har inget med klubben att göra. Jag äger den till 100 procent, jag har gjort det sedan 2008, och bolaget är mitt, sa han till Expressen.

STOCKHOLM. Den 10 maj avlossade okända gärningsmän flera skott mot porrklubben Club Privé på Birger Jarlsgatan. De senaste veckorna har det funnits en hotbild mot klubben – och nu har Mille Markovic, 52, gripits misstänkt för anstiftan till mordförsök.

Enligt Aftonbladet greps Markovic, som blev rikskänd efter den omtalade boken Den motvillige monarken, i natt och motivet till brottet ska vara en konflikt med den tidigare affärspartnern Michael Badelt.

Försökte gömma sig

Ett vittne säger till Nyheter24 att polisen övervakat porrklubben den senaste tiden.

– De har spanat på porrklubben i mer än en vecka, säger ett vittne till Nyheter24.

Markovic greps i en skåpbil i Bromma vid halv ett-tiden på natten. Han ska då ha försökt gömma sig för polisen på golvet, men hittades och greps misstänkt för anstiftan till mordförsök. Utöver Markovic greps ytterligare två personer.

– En av dem är född 1974 och är misstänkt för medhjälp till mordförsök och den andra är född 1989 och är misstänkt för skyddande av brottsling. Klockan 15.31 har de förhörts och de är fortsatt anhållna, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen till Nyheter24. 

Kronofogden har hand om ärendet

I ett samtal med Aftonbladet har Markovic berättat att han överlåtit klubben till Badelt, men aldrig fått betalt. Just nu pågår ett tvistemål i Stockholms tingsrätt där Markovic, via Kronofogden, kräver Badelt på drygt 51 miljoner kronor. 

Det handskrivna avtalet som Markovic har lämnat in som bevis innehåller dock information som har gjort Kronofogden tveksam till att Markovic är seriös.

"Det finns skäl att anta att sökandens yrkanden är ogrundade eller obefogade. Ansökan ska därför behandlas som om svarandena bestritt den", skriver Kronofogden, enligt Aftonbladet.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

Polisen i Boden rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Garnisindsgatan/Kyrkgatan i Bodens centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Älvsbyn

1 timme sedan
"Larm om trafikolycka på riksväg 94/länsväg 356 i Älvsbyn.", skriver polisen på sin hemsida.

Vinstlyft för Hemnet

1 timme sedan
Bostadsannonssajten Hemnet redovisar ett rörelseresultat på 99 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 68 miljoner under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Stort vinstfall för JM

1 timme sedan
Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

1 timme sedan
"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.