Mannen har fått undervisa trots att han varit föremål för en polisutredning.
Mannen har fått undervisa trots att han varit föremål för en polisutredning. - Foto: Ingvar Karmhed/Scanpix

Lärare misstänks ha tafsat på elever – riskerar fängelse

En lärare från Avesta har åtalats misstänkt för att ha ofredat fyra flickor sexuellt.


Har fått undervisa

Trots brottsutredningen mot mannen har han tillåtits fortsätta undervisa under ett år. 

– Vi har haft en extra lärare med på lektionerna, så att han inte skulle vara själv med barnen. Men det har aldrig varit aktuellt att han inte skulle fortsätta undervisningen, säger rektorn till Avesta Tidning.

AVESTA. Mellan våren 2011 och hösten 2012 ska den manlige läraren flera gånger ha utsatt flickorna, som är mellan 13 och 14 år, för sexuella trakasserier. Enligt åklagaren ska mannen bland annat ha tagit en av dem på rumpan och en annan på bröstet.

Nu har läraren åtalats misstänkt för flera fall av sexuellt ofredande. Mannens position som lärare och flickornas låga ålder är enligt åklagaren omständigheter som gör att ett fängelsestraff är aktuellt om mannen fälls för brotten.

Kan få upp till två års fängelse

Anklagelserna mot mannen kom efter att en av flickorna berättat om det hela i ett samtal med ungdomspsykiatrin. Efter kontakt med socialtjänsten upprättades en anmälan mot mannen. Sedan dess har ett 30-tal personer förhörts.

– Vår bild är att det förekommit trakasserier. Flera målsägande berättar om liknande saker, säger kammaråklagare Niclas Eltenius till Avesta Tidning.

Döms mannen för brotten riskerar han böter eller upp till två års fängelse.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!