Mannen blev rasande när de tre barnen ringde på dörrklockan.
1 av 2
Mannen blev rasande när de tre barnen ringde på dörrklockan. - Foto: TT
Nu riskerar han fängelse.
2 av 2
Nu riskerar han fängelse. - Foto: TT

13-åring busringde – misshandlades och knivhotades av 50-åring

En 50-åring riskerar fängelse sedan han misshandlat och mordhotat en 13-årig pojke. Motivet? Pojken busringde på mannens dörrklocka.


Mamman: "Utskällning okej"

13-åringens mamma är chockad efter händelsen. I en intervju med Arbetarbladet är hon upprörd över mannens våldsamma agerande samtidigt som hon fördömer sonens uppträdande.

– Det försvarar jag inte alls och hade någon reagerat genom att ge dem en utskällning hade jag tyckt att det hade varit helt okej, säger hon.

HOFORS. På tisdagskvällen var tre tonåringar ute och gjorde hyss i ett villaområde i centrala Hofors. Men när de busringde på en 50-årig mans dörrklocka gick allt överstyr. 

Mannen följde efter pojkarna på cykel och när han fick tag på en av dem tog han till våld. Den 13-årige pojken slogs enligt Arbetarbladet i ansiktet varpå mannen spottade på honom innan han tog upp en kniv och hotade att döda pojkarna om de kom tillbaka. 

Strax därefter kontaktades polis som grep mannen misstänkt för misshandel, olaga hot och ofredande. Om han döms riskerar han fängelse.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.