Mannen våldtog pojken brutalt.
1 av 4
Mannen våldtog pojken brutalt. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Något som kom fram först långt efter händelsen.
2 av 4
Något som kom fram först långt efter händelsen. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Mannen döms nu mot sitt nekande.
3 av 4
Mannen döms nu mot sitt nekande. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Straffet blir två års fängelse.
4 av 4
Straffet blir två års fängelse. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Äldre man våldtog pojke – upptäcktes på grund av könssjukdom

En 49-år gammal man från Falun döms nu till fängelse för våldtäkt mot barn. Mannen ska brutalt ha våldtagit en tolv år gammal pojke.


Döms också för sexköp

49-åringen döms även för sexköp som ska ha ägt rum i november förra året.

Enligt Dala-Demokraten finns teknisk bevisning som gör att brottet inte kan förnekas.

FALUN. Den tolvårige pojken förändrade sitt beteende, skadade sig själv och började uppträda aggressivt mot andra, till synes utan förklaring. Men när det efter ett läkarbesök konstaterades att pojken hade smittats av kondylom kom sanningen fram – han hade våldtagits av en 49 år gammal man.

Pojken berättar att han hade lockats till lägenheten där övergreppet skedde för att träffa en annan pojke som han nyligen lärt känna, skriver Dala-Demokraten. Men i stället fick den barnlöse mannen som lockat pojken till lägenheten honom att ta av sig sina kläder innan han naglade fast pojken, höll för hans näsa och mun och genomförde ett analt samlag.

Visade upp mannen på Facebook

Det kom också att ta lång tid innan händelsen slutligen kom till polisens kännedom då pojken själv kände alldeles för stor skuld över det hela och inte vågade anmäla. I stället var det slutligen hans läkare som pratade med polisen.

Under utredningens gång kom det dock fram att pojken berättat om övergreppet för ett par personer i sin omgivning och också vid ett tillfälle visat upp den nu dömde mannen på Facebook för ett vittne.

Döms till fängelse

Pojken har också kunnat ge en tämligen noggrann beskrivning av hur det såg ut i mannens lägenhet och också kunde namnge mannen eftersom att han kom ihåg vad det stod på mannens dörrskylt, skriver Dala-Demokraten.

Mannen har hela tiden nekat till anklagelserna men döms nu mot sitt nekande till två års fängelse för våldtäkt mot barn av Falu tingsrätt.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

1 timme sedan
45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement. Av bussens 46 passagerare överlevde bara en åttaårig flicka.

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

1 timme sedan
Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.