En brutal misshandel.
En brutal misshandel. - Foto: Faksimi

Ensam man misshandlas av tre andra – film sprids på Facebook

UPPDATERAD. Ett klipp sprids just nu på Facebook. Klippet visar en misshandel som ska ha ägt rum i Kiruna i förra veckan. – Vi har inlett en förundersökning, säger polisens enhetschef Per Wahlström till Nyheter24.


Misshandlade sin sambo – erkände med blodig bild på Facebook

Efter att ha misshandlat sin sambo lade den 43-årige mannen upp en bild på hennes sönderslagna ansikte på Facebook.

Han dömdes för misshandel.

KIRUNA. Just nu sprids en film på en brutal misshandelFacebook. Klippet visar hur två-tre unga män misshandlar och förolämpar en ensam man. Bland annat riktas flera sparkar mot den liggande mannen.

Klippet ska vara filmat under fredagen förra veckan och gärningsmännen visar upp ett mycket aggressivt beteende.

Sparkas i huvudet

Det börjar med att den sedermera misshandlade mannen anklagas för att ha förolämpat en kvinna. När han sedan försöker lämna platsen och ber de andra att sluta slås han till marken.

Misshandeln fortsätter sedan under flera minuter med bland annat sparkar mot den liggande mannens huvud samtidigt som den drabbade upprepade gånger ber de andra att sluta. Vid ett tillfälle uppmanar förövarna mannen att gå. När han försöker göra det sparkas han ner bakifrån och misshandeln fortsätter.

Polisanmält

Klippet har i nuläget delats närmare 300 gånger på Facebook och de män som utpekas som skyldiga hängs samtidigt ut på internet.

Polisens kommunikatör Maria Jakobsson är medveten om filmens existens och bekräftar för Nyheter24 att en polisanmälan är upprättad.

Uppdaterad 10:30

– Vi har inlett en förundersökning, säger polisens enhetschef Per Wahlström till Nyheter24.

Wahlström säger att man i nuläget inte har några misstänkta från polisens sida men att man ska prata med målsägande, slå fast att det inte handlar om någon form av fejkad video och sedan identifiera gärningsmännen.

Han har inga åsikter om att det hela nu sprids i sociala medier.

– Det är ju ingenting vi kan påverka.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

1 timme sedan
Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

1 timme sedan
Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.