Två personer dog efter attacker i Norrköping.
1 av 3
Två personer dog efter attacker i Norrköping. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Fyra personer är gripna.
2 av 3
Fyra personer är gripna. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Det ska ha handlat om attacker med såväl skjutvapen som knivar.
3 av 3
Det ska ha handlat om attacker med såväl skjutvapen som knivar. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Jättebråket blev ett skottdrama – två döda i Norrköping

Fyra personer har gripits efter händelserna under gårdagskvällen som ledde till att två personer avled i Norrköping.


Kan finnas fler skadade

Aftonbladet skriver att ytterligare två personer ska ha sökt vård efter gårdagens händelser.

"Eventuellt finns ytterligare skadade som ännu inte sökt vård", skriver polisen enligt tidningen.

NORRKÖPING. Ett bråk som urartade – så beskriver vittnen händelsen som ledde till att två män dödades i Norrköping, enligt Aftonbladet.

Polisen jagar nu flera inblandade och mycket tyder på att personer hemmahörande i Stockholms län kan vara både brottsoffer och gärningsmän.

"Både skottskador och skärskador"

Det var sent på måndagskvällen som ett flertal våldsamma attacker inträffade i stadsdelen Hageby. Larmet till polisen kom in strax innan klockan 22  och när polisen kom till platsen påträffades fyra allvarligt skadade män. En halvtimme senare hittades ytterligare två i samma område.

– De har både skottskador och skärskador. Totalt handlar det om sex personer som är allvarligt skadade, säger Fredrik Kliman, presstalesperson vid polisen i Östergötland, till Aftonbladet och fortsätter:

– Alla skadade fördes med ambulans till olika sjukhus i länet. På sjukhuset konstaterades två personer avlidna av sina skador.

"Verkar vara samordnat"

De två avlidna männen är båda i 40-årsåldern, och de fyra skadade är i 25- till 40-årsåldern. Under natten greps sedan fyra personer misstänkta för mord eller medhjälp till mord

Enligt polisen är det oklart vad som ligger bakom attackerna men enligt Aftonbladet kan det handla om koordinerade attacker.

– Det är flera personer som är skjutna och knivskurna på flera platser. Det verkar vara samordnat, säger en källa med insyn i insatsen, till tidningen.

"Var som ett vanligt slagsmål"

Samtidigt så menar andra uppgiftslämnare på att det hela var ett bråk som spårade ur.

– Det var som ett vanligt slagsmål. Vid 21-tiden kom två stycken killar med pistol och några andra med knivar och knogjärn. De fick tag i en av personerna som de skadade med kniv, säger ett vittne till Aftonbladet.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!