- Foto: TT bild

Polis plockade ner nazistpropaganda – anmäldes av kollegor

En polis som plockade ner nazistisk propaganda från Svenkarnas parti har nu anmälts av sina egna kollegor.


VÄRNAMO. Under måndagen berättade polisen och socialdemokraten Björn Dahlbäck för P4 Jönköping att han på egen hand plockat ned nazisitisk proppaganda som satts upp olagligt av Svenskarnas Parti.

Under tisdagen stod det klart att Dahlbäck nu anmälts av sina poliskollegor. Brottsrubriceringen är "egenmäktigt förfarande" och anmälan ligger nu på internutredarnas bord.

– Om vi inom polisen får kännedom om en handling som kan innebära att det är ett brott, så är vi skyldiga att upprätta en sådan anmälan, säger polisintendent Stefan Gunnarsson till P4 Jönköping.

Måste göras anmälan innan

Gunnarson säger också att det ska göras en anmälan när man påträffar olagligt uppsatt material och att detta material efter nedtagning tas i beslag. Det gäller alla, polis som privatperson.

Björn Dahlbäck har valt att inte uttala sig. 

SvP
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.