Katten Busan stenades till döds.
Katten Busan stenades till döds. - Foto: Privat

Ungdomsgäng stenade Stures katt till döds

En grupp personer la katten Busan i en påse – och stenade den till döds. Nu efterlyses förövarna på Facebook.


BORÅS. Under söndagen bevittnade två unga tjejer hur ett ungdomsgäng kastade sten mot en påse som var upphängd på ett sopställ. Det de inte visste då att det i påsen låg katten Busan och var svårt skadad.

Gick inte att rädda

En av tjejerna tog med katten hem och bad sin pappa om hjälp. Då djursjukhuset i Borås var stängt åkte de till Göteborg.

Men Busans liv gick inte att rädda. 

– Det var ett hårt slag. Katterna är mitt liv, jag lever med dem dygnet runt. Själv tog jag hand om den katten när den var liten. Hon fick ett så bra liv men ett så tragiskt slut. Jag vet inte hur jag ska beskriva det, jag hittar knappt orden själv. Jag har gråtit från och till för det är så tragiskt, säger kattens husse Sture Wiik till Expressen.

Efterlyser vittnen på Facebook

Efter händelsen skrev Stures systerdotter Sanna Engström ett inlägg på Facebook där hon efterlyste folk som sett och hört något i samband med händelsen. 

Inlägget hade på tisdagen delats nära 700 gånger gånger. 

– Nu vet jag att jag har riktiga vänner och att vänner bryr sig. Jag är så tacksam. Jag får besked hela tiden om att folk ringer och delar med sig på Facebook, och det sprids som en löpeld. Så jag är väldigt tacksam. Kanske vi kan hitta ytterligare vittnen nu? säger Sture till Expressen

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.