Bråket ska ha uppstått i kön.
1 av 3
Bråket ska ha uppstått i kön. - Foto: Svenska Dagbladet / TT
Men mannen tros ha låtit sig misshandlas. OBS. Genrebild.
2 av 3
Men mannen tros ha låtit sig misshandlas. OBS. Genrebild. - Foto: Svenska Dagbladet / TT
Mannen står nu åtalad.
3 av 3
Mannen står nu åtalad. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Fixade en misshandel på sig själv – för att sätta dit ordningsvakt

En 20-årig man tros ha bett en polare slå honom.


En man i 20-årsåldern blev avvisad från en krog. Därefter anmälde han en vakt för misshandel, men det hela verkade vara skumt, menade polisen. Nu tror åklagaren att 20-åringen har arrangerat en misshandel mot sig själv.

Avvisades när han försökte ta sig in

Början till händelsen ska ha utspelat sig på en krog i Jämtland, skriver länstidningen i Östersund. 20-åringen försökte ta sig in på en krog men avvisades. Enligt vittnen ska det ha varit stökigt utanför, men ingen ska ha sett att vakten brukade våld mot 20-åringen.

Efter uppståndelsen vid krogen ska mannen ha undersökts av läkare, som inte såg några tecken på att han misshandlats. Men 20-åringen påstod att han slagits två gånger mot ansiktet, och polisanmälde vakten.

Misstänks ha slagit sig själv i ansiktet

Allt verkar dock inte stå rätt till, tror polis och åklagare. Skiftande uppgifter om vad som hänt har figurerat i de olika vittnesmålen. Ett vittne säger att han sett 20-åringen misshandlas av en kompis, och att det ska ha sett arrangerat ut. En annan person menar att mannen ska ha slagit sig själv i ansiktet.

20-åringen har nu åtalats och står misstänkt för falsk angivelse. Hans kompis är också åtalad, för medhjälp till falsk angivelse. Båda personerna nekar till brott, skriver länstidningen i Östersund.

LÄS MER: SD-toppen Kent Ekeroth spritattackerad på Stureplanskrog

LÄS MER: Paolo Roberto åtalas efter krogbråk

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!