Den misstänkte mannen döljer sitt ansikte i polisbilen.
1 av 5
Den misstänkte mannen döljer sitt ansikte i polisbilen. - Foto: TT Bild
Den misstänkte 35-åringen.
2 av 5
Den misstänkte 35-åringen. - Foto: tt bild
Blomberg där Lisa Holm jobbade.
3 av 5
Blomberg där Lisa Holm jobbade. - Foto: tt bild
Lisa Holm hittades död i närheten av en lada på Kinnekulle.
4 av 5
Lisa Holm hittades död i närheten av en lada på Kinnekulle. - Foto: TT Bild
Lisa Holm blev 17 år.
5 av 5
Lisa Holm blev 17 år. - Foto: TT Bild

Lisa Holms misstänkte mördare kan fällas – av DNA-spår

Lisa Holm dödades bara 17 år gammal och nu väntar snart åtal mot den man som misstänks för modet. Bland bevisen mot honom finns bland annat DNA-spår.


På fredag väntas åtal mot den 35-årige man som misstänks för mordet på 17-åriga Lisa Holm under försommaren. Nu erfar GT att åklagarens främsta bevis är att mannens DNA ska ha hittats på flickans kläder i form av blodspår. Något som han, enligt uppgifter till tidningen, ska haft svårt att förklara.

Bild: TT

Enligt GT säger han dock i förhör att han aldrig träffat Lisa Holm, och hans advokat Inger Rönnbäck har tidigare uttalat sig om blodspåren.

– Jag kan inte exakt gå in på vad han har svarat. Men de platser som är aktuella för spår är hans arbetsplatser, där han arbetar sex dygn per vecka och avsätter spår. Som hantverkare skadar man sig ibland och avsätter spår på olika platser. Det är vad han kan säga om det, sa hon till P4 Skaraborg i somras.

Bild: TT

Tidningen erfar också att Lisa Holm stryptes till döds med ett kraftigt snöre och att hennes kropp hittades hel och påklädd. GT skriver att mordet ska ha skett i ladan som ligger mitt emot det café där 17-åringen arbetade innan hon försvann. Därefter ska kroppen, enligt tidningen, ha flyttats till den plats där den hittades.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!