De nya namnen på "Europes most wanted"-listan är Bobel Nahir Barqasho och Semi Oueslati.
1 av 3
De nya namnen på "Europes most wanted"-listan är Bobel Nahir Barqasho och Semi Oueslati. - Foto: Europes most wanted
Bobel Nahir Barqasho dömdes mot sitt nekande till 14 års fängelse för mordförsök efter att ha kastat ut sin fru från en balkong på sjätte våningen i Södertälje. Kvinnan skadades allvarligt av fallet, men överlevde mirakulöst nog.
2 av 3
Bobel Nahir Barqasho dömdes mot sitt nekande till 14 års fängelse för mordförsök efter att ha kastat ut sin fru från en balkong på sjätte våningen i Södertälje. Kvinnan skadades allvarligt av fallet, men överlevde mirakulöst nog. - Foto: Europes most wanted
Semi Oueslati jagas för mordet på ett 20-årigt vittne på en parkeringsplats i Norrköping i januari. Den mördade skulle vittna i en rättegång mot en Hells Angels-man.
3 av 3
Semi Oueslati jagas för mordet på ett 20-årigt vittne på en parkeringsplats i Norrköping i januari. Den mördade skulle vittna i en rättegång mot en Hells Angels-man. - Foto: Europes most wanted

Europols "most wanted"-lista har uppdaterats – här är de svenska namnen

Polisen har uppdaterat listan över de allra farligaste svenska förbrytarna i Europa.


Har du tips?

Hör av dig till polisens Fast-grupp på tipsnummer 010-563 55 40 eller e-post fast@polisen.se. Förkortningen "Fast" kommer från engelskans fugitive active search team. Källa: Polisen

Den svenska polisen har uppdaterat sina två namn på den internationella listan över de svenskar som är mest eftersökta i Europa. Listan finns på den relativt nya hemsidan "Europes most wanted", som den europeiska polisbyrån Europol skapat i samarbete med varje EU-land.

Fram till nu var Sveriges bidrag till listan Simon Arnamo, som är eftersökt för mordet på en 22-årig man i september 2012, samt Amin Boali, som är misstänkt för mord på en 26-årig man på juldagen 2014.

– Det kändes som att det inte skulle komma in fler tips på Simon Arnamo och Amin Boali eftersom de legat där ett tag, säger polisens Fast-grupp, som är specialiserade på att spåra internationellt efterlysta personer, till Nyheter24.

De nya namnen på "Europes most wanted"-listan är i stället Bobel Nahir Barqasho och Semi Oueslati.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Bobel Nahir Barqasho. Han dömdes mot sitt nekande till 14 års fängelse för mordförsök efter att ha kastat ut sin fru från en balkong på sjätte våningen i Södertälje. Kvinnan skadades allvarligt av fallet, men överlevde mirakulöst nog, dock med svåra skador för livet.

– Hon fick sådana oerhörda skador. Det var inte alls säkert att hon skulle överleva. Även om hon verkligen återhämtat sig får hon ju aldrig tillbaka sin kropp eller sitt utseende på det viset, sa tidigare fallets åklagare Martina Winslow till Nyheter24.

Polisen jagar honom fortfarande, och nu har alltså hans prioritet ökat till att hamna på "Europes most wanted"-listan.

– Han är fortfarande efterlyst. Vi tror att han kan vara utomlands, sa Lars Byström, presstalesperson vid polisen i Stockholm, till Nyheter24 tidigare.

Den andra efterlysta svenska personen som är ny på listan är Semi Oueslati, som jagas för mordet på ett 20-årigt vittne på en parkeringsplats i Norrköping i januari. Den mördade skulle vittna i en rättegång mot en Hells Angels-man.

Varje EU-lands Fast-grupp har själva fått välja de brottslingar som ska finnas med på "Europes most wanted"-listan. Dessa namn förnyas löpande.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.