Gruppvåldtäkten skedde på M/S Cinderella.
1 av 9
Gruppvåldtäkten skedde på M/S Cinderella. - Foto: POLISEN / TT BILD
Hytten.
2 av 9
Hytten. - Foto: POLISEN
Kvinnan ska också ha blivit smiskad och slagen.
3 av 9
Kvinnan ska också ha blivit smiskad och slagen. - Foto: POLISEN
Det var natten mellan den 27 och 28 februari 2015 som en ung kvinna ska ha lockats ner i en hytt av tre okända män på en resa med färjan M/S Cinderella.
4 av 9
Det var natten mellan den 27 och 28 februari 2015 som en ung kvinna ska ha lockats ner i en hytt av tre okända män på en resa med färjan M/S Cinderella. - Foto: Polisen
I hytten ska kvinnan sedan ha blivit våldtagen.
5 av 9
I hytten ska kvinnan sedan ha blivit våldtagen. - Foto: Polisen
De misstänkta männen, som är i 30-årsåldern och hemmahörande i Stockholm, ska ha turats om att våldta kvinnan. De ska även ha slagit, smiskat och hållit ett strupgrepp om hennes hals.
6 av 9
De misstänkta männen, som är i 30-årsåldern och hemmahörande i Stockholm, ska ha turats om att våldta kvinnan. De ska även ha slagit, smiskat och hållit ett strupgrepp om hennes hals. - Foto: Polisen
I förundersökningen finns också bilder på hyttnycklar.
7 av 9
I förundersökningen finns också bilder på hyttnycklar.
I polisens förundersökning finns bilder på de trosor som kvinnan bar under och efter den misstänkta våldtäkten.
8 av 9
I polisens förundersökning finns bilder på de trosor som kvinnan bar under och efter den misstänkta våldtäkten. - Foto: Polisen
"Man kan tydligt se att trosorna är trasiga på vissa ställen. Trosorna är av spets och de hål som syns på bilderna är inga hål som NFC (Nationellt forensiskt centrum) gjort, utan det är hål som var när trosorna kom ner", står det i förundersökningen.
9 av 9
"Man kan tydligt se att trosorna är trasiga på vissa ställen. Trosorna är av spets och de hål som syns på bilderna är inga hål som NFC (Nationellt forensiskt centrum) gjort, utan det är hål som var när trosorna kom ner", står det i förundersökningen. - Foto: Polisen

Tre män döms till fängelse efter den brutala gruppvåldtäkten på färjan

För över ett år sen turades männen om att våldta kvinnan.


För över ett år sedan ägde en grov gruppvåldtäkt rum i en hytt på Ålandsfärjan Cinderella natten mellan den 27 och 28 februari 2015. Kvinnan var enligt uppgifter riktigt berusad när hon lurades ner i hytten.

Bildkälla: Polisen

I hytten turades männen om att våldta, riva och slå kvinnan. De höll också strypgrepp om hennes hals.

Till Aftonbladet säger kvinnans advokat Elisabeth Massi Fritz att kvinnan mår otroligt dåligt.

Männen nekade till brott.

– Det var en fylleotrohet, absolut inget tvång. Det var en grabbgrej med alkohol inblandat, sa en av dem i förhören.

Bland bevismaterialet fanns otäcka bilder där bland annat kvinnans trosor visas upp som sönderrivna.

Bildkälla: Polisen

Men i dag dömde tingsrätten de tre männen till fängelse i fyra år för två av dem. Den tredje blev dömd till fyra år och fyra månader.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.