Bilder på de beslagtagna vapnen.
1 av 4
Bilder på de beslagtagna vapnen. - Foto: Polisen
2 av 4
- Foto: Polisen
3 av 4
- Foto: Polisen
4 av 4
- Foto: Polisen

Sex personer gripna – misstänks för vapensmuggling till islamister i Sverige

Vid polisräderna hittades flertalet militära vapen – bland annat granater och automatvapen.


Fem personer har gripits i Bosnien-Herzegovina och en person i Sverige misstänkta för vapensmuggling till radikala islamister i Sverige. Det säger bosniska myndigheter, enligt TT via DN.

Personerna greps på torsdagen i städerna Gradiska och Laktasi i den bosnienserbiska delrepubliken Republika Srpska, bekräftar inrikesdepartementet.

En person greps vid oklar tidpunkt någon gång i Sverige. Två personer är fortfarande på fri fot, enligt ett uttalande från departementet.

Gripandena gjordes av bosnienserbiska inrikesdepartementets särskilda antiterrorenhet. Ordern kom från bosniska riksåklagaren.

Poliserna har vid flertalet räder funnit stora mängder militära vapen. Bilder från beslagen visar automatvapen, granatpjäser och handgranater som du kan se i bildspelet ovan.

Räderna ingick i en internationell polisoperation som innehåller ett svensk samarbete med polisen. Operationen kallas för Varg RS.

Säpo eller polisen kan inte bekräfta uppgifterna, skriver TT via DN.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

1 timme sedan
Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.

Grekiskt prinspar går skilda vägar

1 timme sedan
Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.