Trots domen i våras verkar Catrin Hedlund ha fortsatt lura folk på pengar genom att påstå sig sälja konsertbiljetter.
1 av 2
Trots domen i våras verkar Catrin Hedlund ha fortsatt lura folk på pengar genom att påstå sig sälja konsertbiljetter. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Nyheter24 har till exempel pratat med en 21-årig kvinna från Jönköping som så sent som i augusti blev lurad på Håkan Hellström-biljetter för 4000 kronor.
2 av 2
Nyheter24 har till exempel pratat med en 21-årig kvinna från Jönköping som så sent som i augusti blev lurad på Håkan Hellström-biljetter för 4000 kronor. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Toppbloggaren Catrin misstänks för nya brott – det här straffet kan hon få

Utredningen mot toppbloggaren Catrin Hedlund växer och handlar inte längre bara om nio fall av bedrägerier.


I mitten av september kunde Nyheter24 rapportera hur toppbloggaren Catrin Hedlund anhölls i sitt hem misstänkt för sammanlagt nio fall av bedrägerier där hon ska ha lurat folk på pengar. Hon begärdes häktad av åklagaren Sara Sundström, men släpptes sedan av tingsrätten i väntan på åtal.

Nyheter24 kan nu avslöja att det inte längre bara handlar om nio fall av bedrägerier.

– Jag har 14 pågående ärenden. Förundersökningen beräknas vara klar någon gång i november och då kommer jag att fatta beslut i åtalsfrågan, säger Sara Sundström till Nyheter24.

I maj dömdes Catrin Hedlund för 17 fall av bedrägeri för att under 2012 och 2013 ha lurat ett 20-tal personer på över 200 000 kronor genom att påstå sig sälja konsert- och festivalbiljetter. Catrin Hedlund erkände brotten och dömdes till skyddstillsyn.

Men trots domen i våras verkar Catrin Hedlund ha fortsatt lura folk på pengar. Nyheter24 har till exempel pratat med en 21-årig kvinna från Jönköping som så sent som i augusti blev lurad på Håkan Hellström-biljetter för 4000 kronor.

Håkan HellströmHåkan Hellström. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Nu har alltså antalet misstänkta fall av bedrägerier mot Catrin Hedlund stigit till 14 stycken. Om det kommer att bli ännu fler är i nuläget oklart, men förundersökningen mot henne pågår just nu.

Enligt Martin Fälling, chef för operativa gruppen på bedrägerisektionen i Stockholm, är bevisläget mot henne starkt. Åklagare Sara Sundström har dock inte helt bestämt vad hon kommer att yrka på för straff innan åtalet är väckt.

– Men allmänt har ju den skyddstillsyn som utdömdes inte haft någon brottsavhållande effekt och då är det ju på grund av återfall ett skäl att yrka på fängelse, säger hon.

Läs också om hur Catrin Hedlund misstänks ha lurat sin pojkvän – på 60 000 kronor.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
tal
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blivit lurad på pengar någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

2 timmar sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

2 timmar sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.