På platsen påträffades även hans flickvän Shelsea Schilling, 20, död.
På platsen påträffades även hans flickvän Shelsea Schilling, 20, död. - Foto: Amanda

Bandidosmedlem och exflickvän hittades döda – kusligt brev kan lösa mordgåtan

Shelsea, 20, blev mördad i fredags. Också hennes expojkvän hittades död på platsen – men nya vittnesmål förbryllar polisen.


Den före detta Bandidos-medlemmen Bronson Ellery, 24, känd som "Lizard man" på grund av sina heltäckande tatueringar, hittades död i sitt hem i fredags i Southport, Australien.

På platsen hittade polisen även hans exflickvän Shelsea Schilling, 20, brutalt mördad.

Bronson Ellery och hans flickvän Shelsea Schilling. Bildkälla: Twitter

Polisen har arbetat efter teorin att det rör sig om mord följt av självmord, men nu har nya uppgifter kommit fram som gör att teorin ifrågasätts.

I onsdags rapporterades Shelsea saknad av sin mamma Bonnie Markwell Mobb. Mamman har efter mordet lagt skulden på pojkvännen Bronson och postat ett långt inlägg på Facebook med en oerhört känslosam och självutlämnande dikt som hennes dotter skrev innan hon mördades.

En del av dikten som Shelsea skrev innan hon blev mördad. Bildkälla: Facebook

I dikten skriver Shelsea bland annat att hon fruktar för sitt liv i förhållandet med Bronson Ellery och att han gjorde henne glad, men älskade att göra henne ledsen. "Min drömman var min värsta mardröm" skriver hon också i dikten.

Enligt mammans Facebookinlägg hade Shelsea också lämnat en lapp vid dikten, med texten:

"Jag vill att alla ska veta att om jag skadas eller dör så är det Bronson Ellery som är den skyldige, eller Chris Cairns som gör allt smutsjobb åt honom."

Hon fortsätter vidare med en uppmaning till alla andra som befinner sig i en våldsam relation:

"Snälla våga höja rösten. Var modig. Hemska saker kan hända när du minst anar det.

Och till er män där ute som beter er såhär, snälla sök hjälp."

På Bronson Ellerys Twitterkonto har han lagt upp flera bilder på sig själv tillsammans med Shelsea.

Bildkälla: Twitter

Han har också poserat på flera bilder med vapen i handen.

Bildkälla: Twitter

Men nu verkar det alltså som att utredningen av de två dödsfallen har tagit en ny oväntad vändning. En vän till Bronson berättade för Gold Coast Bulletin att det snarare ser ut som att de båda blev mördade. Och att mordet på Shelsea Shilling mer ser ut som en olyckshändelse i sammanhanget.

– Det känns mer som ett hämndmord eller en uppgörelse, där hon har dödats eftersom att en del vill undanröja vittnen. Någon där ute vill att det ska se ut som ett klassiskt mord och självmord, säger vännen till Gold Coast Bulletin.

Ett annat mordfall som har fått hela världen att kippa efter andan, är det som skildrades i Netflix dokumentärserie "Making a murderer". Många har hoppats på upprättelse för livstidsdömda Brendan Dassey. Nu har även det mordfallet fått en oväntad vändning, vilket Nyheter24 har skrivit om här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är hoten mot lägre ränta

Kraftigt ned i Japan

Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

2 timmar sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

2 timmar sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

2 timmar sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.