- Foto: Roger Vikström/TT/Apotekets pressbild/Jeanette Hägglund

Rasmus Nerman lyxiga lön – så mycket tjänar Apotekets vd

Apotekets vd Rasmus Nerman är kärnan i det statliga företaget som går med storvinst – men vad tjänar han på att axla chefsrollen för det alltjämt folkliga företaget?


Rasmus Nerman, 45, axlade chefsrollen för ett av Sveriges största apotek i år. Han efterträdde Ann Carlsson som lämnade Apoteket efter elva år på sin tjänst.

Nerman kommer närmast från vd-posten på omsorgsföretaget Humana där han suttit på chefsstolen i åtta år, varav sex år som vd och koncernchef. Rasmus Nerman har även en bakgrund som civilekonom.

Affärerna går minst sagt bra när Apoteket redovisade för årets andra kvartal en vinst före skatt på 138 miljoner kronor. Det kan jämföras med vinsten på 123 miljoner kronor under motsvarande period i fjol.

Lönsamt att vara i läkemedelsbranschen

Att vara vd för för en storkedja som Apoteket är en höjdare för plånboken har det visat sig.

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Apotekets vd en förvärvsinkomst på 5 015 313 kronor år 2020, vilket ger en månadslön på 417 942 kronor.

Utöver inkomsten hade han även ett underskott av kapital på 124 665 kronor. Nerman är även verksam i tio bolag – majoriteten med kopplingar till apotek- och hälsa, enligt Alla bolag

/