Så här mycket tjänar vd:n för den snabbväxande matkedjan Pinchos.
Så här mycket tjänar vd:n för den snabbväxande matkedjan Pinchos. - Foto: Pressbild/Pinchos/Fredrik Sandberg/TT

Matiga lönen – så mycket tjänar Pinchos vd Jan Wallsin

Den appbaserade restaurangen Pinchos bjuder på färgglad inredning och mat. Kedjan har de senaste åren expanderat sin verksamhet i landet. Men vad tjänar vd:n för det digitala mathjärtat Pinchos?


Pinchos är en svensk francheise-kedja som etablerades i Göteborg 2012. Många känner säkert igen restaurangkedjan för sin färgsprakande interiör och cirkus-tema.

Två år efter att Pinchos slog upp sina dörrar öppnades det upp för franchisetagare. I dag är kedjan en av nordens snabbast växande restauranger.

Restaurangerna profilerar sig på att vara kontantfria och att det via en av företaget utvecklad en app som gästerna själva kan kontrollera sitt besök genom att beställa och betala via sin telefon.

Hur hög lön har Pinchos vd Jan Wallsin?

Att vara axla rollen som vd för Pinchos är en lönsam affär. Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av tjänade Pinchoschefen Jan Wallsin 1 964 043 kronor år 2020, vilka är de senaste uppgifterna som finns att tillgå.

Det ger en cirkusglad månadslön på hela 163 670 kronor. Wallsin är även verksam i fyra bolag enligt Allabolag, varav tre med kopplingar till Pinchos-sagan.

/
Mat