Regeringen meddelar under torsdagen att de höjer bostadsbidraget för familjer
Regeringen meddelar under torsdagen att de höjer bostadsbidraget för familjer - Foto: Håkon Mosvold Larsen/Henrik Montgomery/TT

Bidraget höjs – här är barnfamiljerna som får mer pengar i plånboken

Regeringen förlänger och höjer samtidigt det extra tillägget i bostadsbidraget, som är tänkt att hjälpa utsatta barnfamiljer.


Det tillfälliga tillägget på bostadsbidraget som är tänkt att hjälpa utsatta familjer höjs från 25 procent till 40 procent av det preliminära bostadsbidraget. Det förlängs till den 31 december 2023. 

Maxbeloppet höjs också från 1 325 kronor till 2 100 kronor i månaden, meddelar finansminister Elisabeth Svantesson (M) på en pressträff under torsdagen.

Med på pressträffen är även energi- och näringsminister Ebba Busch (KD), arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson och SD:s ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt.

– Väldigt många hushåll har det tufft, klämda mellan hög inflation, räntor som förändras och höga elpriser, säger Busch på pressträffen.

Kostnaden för statskassan uppgår till 720 miljoner kronor.

Vilka familjer kan få extra tillägg i bostadsbidraget?

"Barnfamiljer som har bostadsbidrag får ett tillfälligt tilläggsbidrag till och med juni 2023. Pengarna betalas ut automatiskt till barnfamiljer som har bostadsbidrag. Du behöver inte ansöka om pengarna", skriver Försäkringskassan på sin hemsida.

TT
/
/