Ericssons vd Börje Ekholm och bolagsstyrelse har två år i rad nekats ansvarsfrihet av aktieägarna till följd av turerna kring Irakrapporten. Arkivbild.
Ericssons vd Börje Ekholm och bolagsstyrelse har två år i rad nekats ansvarsfrihet av aktieägarna till följd av turerna kring Irakrapporten. Arkivbild. - Foto: Jessica Gow

Finansinspektionen utreder inte Ericsson

Finansinspektionen (FI) har valt att inte inleda någon utredning av hur telekomjätten Ericsson hanterade den interna rapporten om misstänkta mutor i Irak, skriver Dagens industri. Händelsen är preskriberad, meddelar FI.


Beskedet kommer efter att Stockholmsbörsens operatör Nasdaq lagt ner sin utredning av Ericsson i slutet av maj. Nasdaqs slutsats var att Irakrapporten från 2019 inte utgjorde insiderinformation och därför inte bröt mot börsens regler.

— Vi har tittat närmare på Nasdaqs bedömning. Då händelsen är preskriberad har Finansinspektionen avslutat ärendet utan ytterligare åtgärd, säger Vidar Lindgren, pressekreterare på FI, till Di.

Innehållet i Irakutredningen blev känt för marknaden först i början av 2022, i anslutning till att SVT:s Uppdrag granskning rapporterade om det.

TT
/