Här får du mest sol för billigaste pengen
Här får du mest sol för billigaste pengen - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Johan Nilsson/TT

Rädda plånboken i sommar – här får du flest soltimmar för pengarna

Vill du resa och få så mycket sol som möjligt utan att bränna hål i plånboken? Se hit! I dessa länder får du den billigaste soltimmen.


Låneförmedlaren Sambla har, med hjälp av Forex semesterindex undersökt vart du ska resa i sommar för att få maximalt antal soltimmar till det billigaste priset. I undersökningen ingår endast länder som är billigare att semestra i än Sverige, detta för att underlätta för dig att hålla din budget.

Priserna och soltimmarna är räknade på ett helt år, så tänk på att säsongerna kan variera.

1. Lettland 

På första plats hittar vi Lettland som med sina 4,8 soltimmar per dag är det billigaste landet att resa till. Snittpriset för en tur och retur till Riga är 1 242 kronor och snittpriset per soltimme landar då på 37 kronor.

2. Estland

På andra plats hittar vi grannlandet Estland med lika många soltimmar som Lettland dock landar snittpriset för en tur och retur biljett lite högre på 1 360 kronor vilket gör att priset per soltimme lägger sig på 40 kronor.

3. Finland

Korka upp Koskenkorvan och hoppa in i bastun! Återigen ska du röra dig österut i jakten på billiga soltimmar. På tredje plats landar Finland, med sina 4,5 soltimmar per dag. Tur och retur priset till Helsingfors ligger på 1 359 kronor, vilket får snittpriset per soltimme att landa på 43 kronor.

4. Spanien

Dags för tapas! Semesterklassikern gör sin entré på denna lista! Spanien har mest sol i Europa med sina 7,2 soltimmar per dag. En tur och retur till Barcelona kostar i snitt 2 199 kronor och priset per soltimme landar då på 43 kronor.

5. Storbritannien 

Landet som kanske inte är känt för sin sol hamnar ändå på plats nummer fem. Snittpriset för en resa till London ligger på 1 438 kronor och för detta får du 4,1 soltimmar per dygn. Snittpriset för en vecka landar på 50 kronor.

6. Belgien

På sjätte plats har vi Belgien med 4,7 soltimmar per dygn. En tur och retur till Bryssel kostar 1 665 och priset per soltimme landar då på 51 kronor.

7. Tyskland

Hallo, wie gehts? Tyskland på plats nummer sju. Pris för tur och retur - 1 821 kronor. för detta får du njuta av Tysklands 4,6 soltimmar per dag. Snittpriset per soltimme på en vecka landar på 57 kronor.

8. Österrike

Gut, und dir? Med sina många slott, höga berg och idylliska dalar hittar vi Österrike på plats nummer åtta. En tur och retur till Wien kostar i snitt 1 956 kronor och erbjuder 4,8 soltimmar per dag. Snittpris per soltimme landar på 58 kronor.

9. Ungern

Övertalningsresa för att få Orban att släppa in oss i Nato i sommar? I Ungern får du 5,3 soltimmar per dag till ett pris av 2 163 kronor för en tur och retur. Snittpris per soltimme landar på 58 kronor.

10. Litauen

Vi slutar som vi började. Baltländerna. På tionde plats är Litauen med sina 4,6 soltimmar och ett tur och retur pris på 1 978 kronor. Snittpriset per soltimme landar på 61 kronor.

/
Sol