Adoore grundades 2017 av Petra Tungården
Adoore grundades 2017 av Petra Tungården - Foto: Stella Pictures/Instagram/Adoore

Imperiet Adoore – Petra Tungården tjänar miljoner på kändisarnas favoritmärke

"Den perfekta passformen – skapad för kvinnokroppen", det är ledorden för framgångssagan Adoore. I spetsen bakom succémärket står Petra Tungården, grundare och tidigare vd, vars klänningar håvar in miljoner.


Sedan lanseringen i december 2017 har klänningsmärket Adoore blivit en solklar favorit när det vankas sommar och varmare väder. 

Genom åren har många kändisar och influencers burit de färgglada kläderna med smickrande passform – och bakom succén står influencern och företagaren Petra Tungården. Hur går det för affärerna? Det har Nyheter24 djupdykt i.

Ingår i koncern på tre bolag

Adoore (genom bolaget Endoore AB) ingår i en koncern med tre bolag, där koncernmoderbolaget är Petra Tungården Holding AB. Det registrerades i december 2021, och 2022 redovisade man ett resultat efter finansnetto på strax under 5,8 miljoner.

Men det är alltså i Endoore AB som alla affärer kopplade till succévarumärket Adoore sköts. Så här står det i bolagets verksamhetsbeskrivning:

"Bolaget skall bedriva konsultativ verksamhet inom ekonomi, försäljning och finans samt kapitalförvaltning samt därmed förenlig verksamhet. Aktiebolaget ska även bedriva tillverkning och försäljning av kläder, skor, väskor, skärp och lädervaror, samt därmed förenlig verksamhet. Dessutom ingår i verksamheten att förvalta fast och lös egendom företrädesvis aktier och andra värdepapper, samt idka därmed förenlig verksamhet."

Adoore redovisar succéresultat - efter blygsam start

Endoore AB registrerades i april 2017, och siffror från Alla Bolag som Nyheter24 tagit del av visar att affärerna numera går som tåget, efter en mer blygsam start. 

Mellan 2019 och 2020 ökade bolagets omsättning från 4,1- till 14 miljoner kronor. Samma siffra uppgick till 38,7 miljoner 2021, och hela 68,2 miljoner 2022. 

Det betyder att omsättningen har mer än femtondubblats på bara tre år. 

Petra Tungården om nya tillskottet på Adoore: "Supervass"

År 2022 landade Endoore AB:s resultat efter finansnetto på 11,2 miljoner kronor, med tillgångar på strax över 28 miljoner (varav 27,6 miljoner i omsättningstillgångar). 

I styrelsen sitter tre personer: Petra Tungården, den operativa chefen Frida Roxell och bolagets vd Amanda Bukowski, som tillträdde i januari 2023.

“Hon är supervass, kompetent och har skinn på näsan, och är inte lika konflikträdd som jag, haha", sa Petra om nytillskottet i ett pressmeddelande.

Så hög lön har Petra Tungården

Siffror från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av visar att Petra Tungården hade en fastställd förvärvsinkomst på 772 400 kronor under 2021, vilket ger en månadslön på lyxiga 63 300 kronor. 

Samma år hade hon ett överskott av kapital på 255 041 kronor.