I veckan blev det fel i Systembolagets "bubbelskola".
I veckan blev det fel i Systembolagets "bubbelskola". - Foto: Fredrik Sandberg/Izabelle Nordfjell/TT

Systembolagets stora tabbe – expertrådet är helt fel: ”Vajsing”

På Systembolagets Instagram får följarna lära sig mer om olika mousserande viner i serien "Vad är det som bubblar?". Men när turen kom till prosecco blev det galet.


I det första inlägget i Systembolagets Instagramserie "Vad är det som bubblar?" ska kunderna bli "expert direkt" när det kommer till bubbel. 

Först ut var cava och i veckan var det dags för prosecco. 

Systembolagets förslag ratas av kunderna: "Lägg ner skitsnacket"

Skärmavbild: instagram.com/systembolaget

Systembolagets fel  

Men den här gången blev det inte riktigt rätt. Det var i kategoriseringen av prosecco som ordningen blev fel. Det italienska bubblet delas in efter hur sött det är, från brut nature, till demi-sec till brut till extra dry, till dry som är sötast.

Men Systembolaget hade skrivit ordningen brut, dry, extra dry. 

Skärmavbild: instagram.com/systembolaget

Följarna reagerade på missen

Misstaget upptäcktes av flera följare, som påpekade missen: 

"Dry ligger inte mittemellan brut och extra dry."

"Extra dry innehåller väl mindre socker än dry?"

Systembolaget var inte sena med att upptäcka sitt misstag , och svarade följarna: 

"Det verkar som att det blivit vajsing i tryckeriet, vilken tur att vi har så pålästa följare, tack för det!

Det stämmer att begreppen går i ordningen Brut (torrast) - Extra Dry - Dry (sötast). Därtill har det nyligen beslutats att även Extra Brut och Brut Nature får egna betäckningar, i en ännu torrare stil."

Här är 8 prisvärda bag-in-boxviner som passar perfekt på sommaren.