Kammaråklagare Lisa dos Santos säger att rävringen förstärker gängens image och bidrar till en glorifiering och av gängtillhörighet. Arkivbild.
Kammaråklagare Lisa dos Santos säger att rävringen förstärker gängens image och bidrar till en glorifiering och av gängtillhörighet. Arkivbild. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Acne slutar sälja ring – påminner om gängsymbol för kriminellt nätverket

Det svenska modehuset Acne Studios stoppar försäljningen av en ring sedan den visat sig ha uppenbara likheter med den så kallade rävringen som förknippas med det kriminella nätverket Foxtrot, rapporterar Ekot.


— För mig är det uppenbart vad den här rävringen står för och då kan jag tycka att det är osmakligt och faktiskt helt obegripligt varför man som en väletablerad och trendig modedesigner tycker att det här är en ring man ska sälja till folket, säger åklagare Lisa dos Santos, som drivit många uppmärksammade gängmål.

I en kommentar till Ekot skriver Acne Studios att "alla likheter mellan designen och namnet på vår ring och Foxtrot-nätverkets ring är ett sammanträffande", men att man är tacksamma för att ha blivit uppmärksammade på problemet och att ringen nu tagits bort från företagets försäljningsplattformar.

TT
/
/