Handlarna på Wall Street hade en del att tänka på under onsdagen.
Handlarna på Wall Street hade en del att tänka på under onsdagen. - Foto: Seth Wenig/AP/TT

Fortsatt kräftgång på Wall Street

Fortsatt kräftgång för teknikaktier gav ännu en deppig dag på New York-börsen, och centralbanken Federal Reserve (Fed) lindrade inte ränteoron. Nu inväntar alla den nya arbetslöshetsstatistiken på fredag.


Efter fjolårets raketrusningar på Wall Street är läget nu ett annat. Dow Jones industriindex och breda S&P500-index tappade båda 0,8 procent.

För andra dagen i rad föll tekniktunga Nasdaqs kompositindex mest, 1,2 procent.

Av de sju stora teknikbolagen Amazon, Apple, Alphabet (Google), Meta, Microsoft, Nvidia och Tesla lyckades bara Alphabet stänga på plus.

Protokollet från Feds möte i december släpptes på onsdagskvällen och tolkades som att osäkerheten ökat om hur snabbt styrräntan kan sänkas.

På fredag väntas ny statistik över hur många nya jobb som skapats i USA den senaste tiden. Om arbetsmarknaden går starkt kommer Fed sannolikt vara mer obenäget att sänka räntan i närtid, för att inte spä på risken för att öka inflationstrycket i ekonomin.

Året har börjat grådaskigt på Wall Street. I fjol gick Dow Jones industriindex upp 13,7 procent, S&P500 steg 24 procent och Nasdaqs kompositindex rusade 43,4 procent.

TT
/
/
USA