Två av direktörerna som fick avgå i SCA-härvan. Till vänster dåvarande vd Jan Johansson och styrelseordförande, nu bortgångne Sverker Martin-Löf. Arkivbild.
Två av direktörerna som fick avgå i SCA-härvan. Till vänster dåvarande vd Jan Johansson och styrelseordförande, nu bortgångne Sverker Martin-Löf. Arkivbild. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Norsk miljardär köper SCA:s skandalstuga

Den har varit till salu länge. Nu är det klart, det blir den norske mångmiljardären Kjell-Inge Røkkes bolag Aker som köper SCA:s jaktstuga i Henvålen i Härjedalen, skriver flera norska medier.


Prislappen landade på 200 miljoner kronor.

Jaktstugan blev vida känd i samband med avslöjandet av SCA-direktörernas exklusiva jakter som snarare mer riktade sig till familjemedlemmar och vänner än representation. Jaktstugan var en del i flera uppmärksammade turer som rullades upp 2014-2015, där även tveksamma vidlyftiga resor med privatjet ingick. Även ägarsfärerna kring SCA –Industrivärden och Handelsbanken – drogs med i kritiken från aktieägare och allmänhet, och flera chefer tvingades slutligen bort.

TT