Donald Trumps mediebolag gör sitt intåg på börsen. Arkivbild.
Donald Trumps mediebolag gör sitt intåg på börsen. Arkivbild. - Foto: John Minchillo/AP/TT

Trumps mediebolag till Nasdaqbörsen

Från och med tisdag kommer det vara möjligt att handla med aktier i Donald Trumps egna mediebolag. Då gör företaget sitt intåg på Nasdaqbörsen.


Fakta: Truth Social

USA:s tidigare president Donald Trump lanserade den sociala medieplattformen Truth Social under början av 2022, sedan han stängts av från plattformar som Facebook och dåvarande Twitter.

Anledningen till avstängningen var turerna kring stormningen av USA:s kongress 6 januari 2022.

Truth Social drivs av bolaget Trump Media and Technology Group.

Det är okänt hur många som följer Truth Social, då bolaget inte uppger antalet användare. Marknadsanalytikern Similarweb tror att Truth Social har omkring fem miljoner aktiva användare, jämfört med exempelvis omkring tre miljarder användare av Facebook.

Källa: AP

Det Nasdaqnoterade skalbolaget Digital World Acquisitions delägare röstade i fredags för en sammanslagning med Trump Media and Technology Group. Och det betyder en notering på börsen för expresidentens bolag, vars flaggskepp är det sociala mediet Truth Social.

Donald Trump kommer att vara den enskilt största aktieägaren i de sammanslagna företagen. Hans ägande uppgår till 79 miljoner aktier till ett värde av 4 miljarder dollar.

Under måndagen blev det klart att Trumps borgenssumma i det uppmärksammade bedrägerimålet sänks till 175 miljoner dollar, motsvarande cirka 1,8 miljarder kronor. Trump har tio dagar på sig att betala summan för att inte riskera utmätning och i ett uttalande på Truth Social säger Trump att han har tillgångar i form av kontanter och värdepapper.

TT
/
/
/