Förvaltningsrätten fastslår en straffavgift på 1,1 miljoner kronor för förvaltningsrätten Klarna för brott mot arbetstidslagen med nattarbete. Arkivbild.
Förvaltningsrätten fastslår en straffavgift på 1,1 miljoner kronor för förvaltningsrätten Klarna för brott mot arbetstidslagen med nattarbete. Arkivbild. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Domstolsbakslag för Klarna om nattarbete

Betaltjänsten Klarna har åkt på ett bakslag i förvaltningsrätten i en tvist med Arbetsmiljöverket om nattarbete, rapporterar tidningen DI Digital.


Domstolen konstaterar i ett beslut från i fredags att Klarnas nattarbete under 2021 och 2022 stod i strid med arbetstidslagen och slår fast Arbetsmiljöverkets straffavgift på 1,1 miljoner kronor.

"Förvaltningsrätten beaktar särskilt att överträdelserna inte kan anses som ringa eftersom de har pågått kontinuerligt under ett års tid", skriver förvaltningsrätten i sin dom.

"Vi har tagit emot och analyserar nu Förvaltningsrättens dom som avser en period under 2021 och 2022. Klarna har därefter haft dispens från Arbetsmiljöverket för nattarbete, vilket gör att själva grundfrågan därmed är åtgärdad för framtiden", skriver Joel Hedin, pressansvarig vid Klarna, i ett mejl till TT.

TT