8 myter om alkohol du trodde var sanna

Visste du till exempel att ölmage inte behöver bero på öl? Nyheter24 slår hål på åtta myter om alkohol.


1. Gammalt vin är bättre

Det är dyrare, så då måste det ju vara bättre, eller hur? Nja. Det beror faktiskt på. En del viner är gjorda för att drickas inom ett år, och blir inte alls bättre med tiden, andra är menade att sparas på i några år. Men om du väntar för länge kan vinet faktiskt bli sämre. (Källa)

Bildkälla: TT

2. Ljus öl ärnyttigare

Den här är klurig.Ja, ljus öl innehåller färre kalorier och färre tillsatser, menundersökningar visar att du ofta dricker mer om du väljer ljus ölföre mörk. (Källa)

Bildkälla

3. Du blir nyktrare omdu spyr

Nej. Men det kanstoppa dig från att bli ännu fullare. När du spyr får du utalkoholen du har i magen, men den alkohol du redan har i blodetstannar kvar.(Källa)

Bildkälla

4. Du blir fullare om du blandar alkohol med energidrycker

Nej, du blir inte fullare, däremot kan du få ett rus som kan misstas för fylla. Det som energidryckerna gör är att maskera kroppens signaler om att du ska lugna ner ditt drickande. Så, om du blandar med energidrycker så är risken stor att du dricker för mycket för snabbt. (Källa)

Bildkälla: TT

5. Du blir mindre bakisav att äta innan du går och lägger dig

Lite nattmat närman kommer hem från krogen kan ju vara gudomligt, men det gör intemorgondagen lättare. Den alkohol du satt i dig under kvällen harredan tagits upp i blodet, och då hjälper inte fet mat för attbryta ner. (Källa)

Bildkälla

6. Kaffe och kallduschgör dig nyktrare.

Nej, men det kanlindra symptomen lite och få dig att känna dig lite piggare. Men omdu vill bli nyktrare så är tid det enda botemedlet. (Källa)

Bildkälla

7. ”Ölmagen”

Ordet ”ölmage”är missvisande. Ja, öl gör att du kan få en ordentlig kagge, men allaalkoholhaltiga drycker innehåller kalorier och tomma kolhydrater. Såatt helt skylla på ölen är inte helt rättvist. (Källa)

Bildkälla

8. Du tål mer änandra

Om du har stor vananär det gäller alkohol betyder det inte att du har högretoleransnivå, det betyder bara att det tar längre tid innan dukänner dig full. Det här är inte bra alls, eftersom du kan fattadåliga beslut när du är full men tror att du är nykter. (Källa)

Bildkälla

Ol
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du lärt dig något nytt nu?
Tack för din röst!