Så här tvättar du din penis

Det är viktigt att hålla sig ren.


Penisbärare bör tvätta sin penis varje dag. Särskilt de dagar en vart fysiskt aktiv, onanerat eller haft sex, det säger Dr Darius Paduch, urolog och manlig sex-specialist, till Buzzfeed.

Den största anledningen är att ljumsken, som sitter så nära penis kan vara en mörk, fuktig grogrund för dåliga bakterier och obehagliga dofter, precis som under armhålan. Därför är det viktigt att hålla penis ren, eftersom den är så nära en bakteriefälla på den egna kroppen.


Bildkälla

Ljummet vatten

Det bästa sättet att hålla området rent är att tvätta, penis, ljumsken och testiklarna varje dag med varmt vatten.

Om det skulle lukta konstigt eller behövas fräschas upp extra mycket efter exempelvis fysiska aktiviteter, så kan man även använda tvål. Då det är ett känsligt område blir det lätt irriterat av direktkontakt med tvål och därför är det viktigt att skapa ett lödder i händerna innan. Paduch rekommenderar även män att använda tvål som innehåller mindre kemikalier.

Tvätta efter sex

Att tvätta sig efter sex kan förebygga infektioner och sexuellt överförbara sjukdomar och minska risken för HIV. Eftersom bakterier växer snabbare när de torkar på huden så bör man tvätta sig inom tio minuter efter samlag.

– Sår och infektioner, hudskav och dålig hygien kan öka risken för HIV-smitta, säger Dr Darius Paduch.

Viktigt är också att inte tvätta för mycket då den skyddande barriären på huden kan skadas och en kan få tvättsår.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

Rysk biträdande försvarsminister gripen

En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

1 timme sedan
En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.

Markaryd: Polisen rapporterar om trafikbrott

1 timme sedan
"Förföljande, Strömsnäsbruk", skriver polisen på sin hemsida.

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

1 timme sedan
Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

1 timme sedan
Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.