En rätt smart kille.
1 av 9
En rätt smart kille. - Foto: TT
2.
2 av 9
2. - Foto: Kathy Willens
1.
3 av 9
1. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
3.
4 av 9
3. - Foto: Ap
4.
5 av 9
4. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
6.
6 av 9
6. - Foto: Adam Ihse / TT NYHETSBYRÅN
7.
7 av 9
7. - Foto: FOTOGRAFERNA HOLMBERG
5.
8 av 9
5. - Foto: Hasse Holmberg / TT
8.
9 av 9
8. - Foto: TT

8 tecken på att du är smartare än de flesta – enligt vetenskapen

Har du katt och är rökfri? Då ligger du bra till!


1. Du röker inte

En israelisk studie från 2012 visar på flera sätt att människor som inte röker är smartare än de som faktiskt gör det. Bland annat har man tittat vilket IQ människor mellan 18 och 21 har. Där visade det sig att rökaren hade ett genomsnitts-IQ på 94, och motsvarande siffra för icke rökare låg på 101.

Bild: TT

2. Du är det äldsta barnet

Det äldsta barnet är ofta smartast – men det har ingenting med genetik att göra. I stället handlar det om relationen som barnet haft med sina föräldrar, skriver New York Times.

Billd: TT

3. Du är lång

Det har på senare tid visat sig att längre människor ofta är smartare än korta, något som enligt forskarna syns redan från mycket ung ålder.

Bild: TT

4. Du har en katt

En studie från 2014 visar att människor som beskriver sig själva som "hundmänniskor" förvisso är lite mer sociala än de som beskriver sig som "kattmänniskor" – men vid IQ-test är det de senare som är vinnarna.

Bild: TT

5. Du ammade som liten

Två olika studier visar på att det faktiskt är riktigt bra att bli ammad som liten. Exakt varför är enligt Reuters oklart – men kopplingen finns där.

Bild: TT

6. Du är vänsterhänt

Tidigare ansågs vänsterhänta människor vara lite korkade, men en studie från 1995 pekar på att det i själva verket är tvärtom. Det är faktiskt så att vänsterhänta generellt är mer kreativa tänkare.

Bild: TT

7. Du har tagit musiklektioner

Eller du spelade i alla fall musik som liten. Flera olika studier visar nämligen hur barn som pysslar med olika instrument utvecklar ett högre IQ.

Bild: TT

8. Du har använt droger

En brittisk studie visar att människor som redan i ung ålder har ett högt IQ paradoxalt nog ofta ägnar sig åt saker som är farliga för hälsan – till exempel dricker stora mängder alkohol eller använder droger.

Bild: TT

----

Den här listan är inspirerad av den här listan hos Business Insider.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Stämmer det här på dig?
Tack för din röst!