9 tips på hur du kan bli mer attraktiv

Enligt forskning finns det olika knep för att göra en mer attraktiv.


1. Var snäll

I en studie i Kina där 120 personer deltog  kom man fram till att då folk hörde hur snäll någon var, desto mer attraktivt ansikte tyckte man att den personen hade. 

– Positiva personlighetsegenskaper kan främja ansiktet, medan negativa personlighetsdrag kan dra ned ansiktet, sa författaren Yan Zhang

Bildkälla 

2. Omringa dig med vänner

I en studie från 2014 som gjorde vid ett universitet i Kalifornien så kom man fram till att människor ser bättre ut när de står i grupp. Det är för att våra hjärnor uppfattar folk som mer attraktiva när vi ser flera ansikten framför oss.  Därför är det bra att ha en wingman eller wingwoman när man raggar, menar forskarna Drew Walker och Edward Vul

Bildkälla 

3. Bo i ett högstatus-område

I en studie  vid Cardiff Metropolitan universitetet så fotograferades en man i en lyxig lägenhet och i en ”vanlig” lägenhet. Det man kom fram till var att han ansågs se mer attraktiv ut i den lyxiga lägenheten. Det ska vara för att man ser mer kapabel ut att kunna hand om en familj, vilket gör en mer attraktiv. 

Bildkälla 

4. Skippa kallpratet

I en studie  från 1997 vid State University of New York, parade psykologen Arthur Aron ihop två grupper människor och gav de 45 minuter att svara på ett antal frågor. Vissa frågor var kallpratsaktiga, medan andra var djupare frågor. Personerna som deltog kände sig mer nära varandra när de pratade om djupa saker, ett par blev till och med tillsammans. 

Enligt en studie från Harvard så stimulerar prat om sig själv samma del av hjärnan som sex och god mat gör

Bildkälla 

5. Var rolig

Flera studier visar att kvinnor är mer attraherade av män som får dem att skratta. 

I en studie så bad en psykolog männen att skämta med sina vänner när de satt i närheten av en tjej. Och det visade sig att de män som skämtade hade större chans att få ett nummer av tjejen än de som inte skämtade

Bildkälla 

6. Spela bra musik

Forskare bad 1 500 kvinnor, där medelåldern var 28 år, att lyssna på både enkel och mer komplicerad musik för att sedan gradera hur attraktiv de tyckte artisten var

Det man kom fram till var att kvinnor föredrar mer komplex musik. 

– Att kunna göra komplicerad musik kan vara lika med att man har avancerande kognitiva förmågor, säger en av forskarna Benjamin Charlton.

Och det gör att kvinnor ser genetiska fördelar som kan överföras till framtida barn. 

Bildkälla 

7. Var en ledare

Människor är attraherade av makt. I en studie  från 2014 kom man fram till att människor i en grupp tyckler att ledaren är snyggare än de som är utanför gruppen.  Forskarna menar att en vd över ett företag är snyggare i de anställdas ögon än någon som inte arbetar på företaget. 

Bildkälla 

8. Skaffa en hund

Vid Michigan universitetet så upptäckte man att kvinnor ansåg män som hade hundar som mer pålitliga partner än de utan. Det har att göra med att forskarna tycker att husdjusägare signalerar att de kan ha en lång relation. Och de framstår även mer avslappnade och glada

Bildkälla 

9. Le mer

I två experiment  som forskare i Schweiz gjorde så undersökte de sambandet mellan attraktion och leende. De kom fram till att ju större leende, desto attraktivare är ansiktet. 

Bildkälla 

Listan är inspirerad av Business Insider

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.