Socker och stress hänger ihop enligt en ny studie.
1 av 3
Socker och stress hänger ihop enligt en ny studie. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Här stannar många till en stund efter jobbet.
2 av 3
Här stannar många till en stund efter jobbet. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Hård dag på jobbet? Kanske dags för lite godis.
3 av 3
Hård dag på jobbet? Kanske dags för lite godis. - Foto: Ap / TT

Här är förklaringen till varför du blir godissugen efter en stressig dag på jobbet

Förmodligen är du inte ensam om att vräka i dig sötsaker efter en dålig dag. Enligt ny forskning är det helt naturligt.


Vi är många som avslutar en stressig dag med att trycka i oss en stor påse godis. Efter en riktigt jobbig dag kanske de sega napparna till och med sköljs ner med en flaska cola. Varför vi blir så sugna på socker när vi är stressade har aldrig riktigt undersökts, fram tills nu.


Tung dag på jobbet? Kanske dags för lite godis. Bildkälla: TT Bild

Nyhetssidan Mother Jones skriver nämligen att forskare vid UC Davies i USA har undersökt varför människor som är stressade äter mer socker.

Enligt dem kan socker minska stresshormonerna som sänds ut i kroppen när vi upplever stress, och därför mår vi bättre av att äta socker vid hög stress. Personer som ofta är stressade löper därför större risk att fastna i ett sockerberoende vilket kan leda till övervikt.

I världen ökar sockerkonsumptionen konstant, och en förklaring kan alltså vara att vi människor lever stressigare liv är tidigare.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Äter du mycket godis?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".