Jobbiga!
1 av 3
Jobbiga! - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Man ska inte gå runt och sms:a samtidigt.
2 av 3
Man ska inte gå runt och sms:a samtidigt. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
I alla fall inte om man inte vill vara i vägen.
3 av 3
I alla fall inte om man inte vill vara i vägen. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Bekräftat: Folk som går och sms:ar samtidigt är fett irriterande

Chocken!


Vi vet alla att det är svinjobbigt att traska gatan fram och behöva svänga för medmänniskor som gör samma sak – fast med näsan i telefonen. Om du nu av någon anledning tvivlade på att så var fallet så är det nu bekräftat.

Bild: TT

En studie som publicerats vid ett brittiskt universitet slår nämligen fast att människor som går och tittar i sin telefon förändrar sitt beteende – på ett jobbigt sätt.

– Det retar skiten ur alla som går bakom dig. OM jag försöker gå runt dig och du svänger till höger så måste jag svänga längre till höger vilket kan utsätta mig för risker säger studiens huvudförfattare Conrad Earnest, som efter att studien färdigställts börjat jobba som forskare vid Texas A&M University, till Huffington Post.

Bild: TT

Grunden till studien kom när Earnest helt enkelt själv vandra omkring i brittiska Bath, där han bodde då, och blev riktigt irriterad på folk som kollade i sina telefoner och gjorde det klurigt för honom att ta sig fram. Så han återvände till universitet där han jobbade, gnällde om det hela inför sina studenter – varpå två av dem bestämde sig för att undersöka det hela på ett lite mer vetenskapligt sätt.

Bild: TT

Så de byggde en slags hinderbana där de testade hur personer betedde sig när de gick och sms:ade eller skrev mejl. Vad de kom fram till var att deltagarna inte började gå in i saker eller snubbla – däremot ställde de till andra problem.

– Vad vi såg var att folk saktade ner och gick försiktigare när de gick och skrev, men det hindrade dem fortfarande inte från att pendla från sida till sida, säger Earnest till Huffington Post.

Något annat som Earnest också insåg var att han själv ofta gjorde samma sak. Men han har ett rå för hur man ska undvika att vara jobbig.

– Om jag måste skicka ett sms eller ett mejl så kliver jag åt sidan, stannar, skriver och skickar innan jag går vidare, säger han till Huffington Post.

/
/
SMS
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Stör du dig på folk som går och messar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.