1 av 3
- Foto: tt bild
2 av 3
- Foto: tt bild
3 av 3
- Foto: tt bild

Gillar du stark mat? Då lär du älska det här

Riktigt goda nyheter för alla chililovers!


Gillar du att krydda maten lite extra? Nästa gång din älskling klagar på att du smakar som en chilifabrik när ni ska hångla, kan du ju bara säga att du är kryddig mat för att du vill leva längre.

Bild:TT

En ny stor studie, där forskare undersökt nästan en halv miljon kineser under en 11-årsperiod, visar att folk som äter kryddig mat sex eller sju dagar i veckan dog i mindre utsträckning än de som inte åt stark mat.

Enligt studien, som publicerats i British Medical Journal, visar också att stark mat minskar risken för cancer och hjärt- lungsjukdomar.

Bild:TT

Vad beror detta på då? Forskarna tror att det handlar om hur maten lagas, och den nyttiga mängden olja som används när man lagar exempelvis chilipeppar. Det kan också bero på man oftast har ris till stark mat för att dämpa hettan, och att kolhydraterna i riset gör gott.

Men även chili är nyttigt! Forskarna menar att ätandet av chili kan länkas till minskande av fetma, men att chili också innehåller antioxidanter, antiinflammatoriska ämnen och är bra för blodtrycket!

Så alla kryddälskare där ute, snaska på!

Mat
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
gillar du kryddstark mat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.