Inte så bra att dubbeldippa menar forskarna.
1 av 3
Inte så bra att dubbeldippa menar forskarna. - Foto: TT Bild
Det räcker att dippa en gång.
2 av 3
Det räcker att dippa en gång. - Foto: Christine Olsson / Christine Olsson/TT
Om man inte vill ha en massa bakterier.
3 av 3
Om man inte vill ha en massa bakterier. - Foto: Matt Rourke / TT

Ny studie: Så äckligt är det att dubbeldippa

Vissa äter chips med dipp. Andra äter dipp med chips. Och sådana människor bör man akta sig för när man ska dippa i samma skål, om man inte vill ha extra tillsatser.


Vi alla har varit där – på festen där det befinner sig människor som är dubbeldippare. Ni vet de där människorna som dippar sitt chips och tar en tugga för att sedan dippa chipset igen.

Du kanske till och med känner en och då är det här extra viktig läsning för dig. Forskare vid Clemson University har nämligen kommit fram till att det inte är så fräscht beteende precis, skriver AOL.

Till och börja med måste du veta att den mänskliga munnen innehåller allt från 300 till över 1000 olika typer av bakterier.

Bildkälla

Så om en person bestämmer sig för att dippa sitt chips en andra gång ser den till att det hamnar massvis av bakterier i dippskålen, menar forskarna. Det har de kommit fram till genom att testa på ost- och chokladdipp.

Ännu värre är det när dubbeldipparen riktar in sig på salsadippen – salsa drar nämligen till sig fem gånger så många bakterier. Orsaken är att salsadippen är tunnare och mindre sås stannar på det man dippar.

Så nästa gång du ser att någon dubbeldippar – be hen att hålla händerna i styr!

Bildkälla

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du en dubbeldippare?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.